Σελίδες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης


Τα λίγα που ξέρουμε και τα πολλά και σημαντικά που μένει να μάθουμε για το τελικό σχέδιο, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.
Picture 0 for Επτασφράγιστο μυστικό το σχέδιο διάσωσης της ευρωζώνης
Λίγες μόλις ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφήςτων Βρυξελλών και στο σύνολο της η Ευρωζώνη, με εξαίρεση, φυσικά, τηΓερμανία και κάπως τη Γαλλία, αγνοεί το κείμενο του σχεδίου που θα κληθεί να επεξεργασθεί για τη διάσωση της.
Μέχρι κι αυτή την ώρα, στη δημοσιότητα έχουν δοθεί μόνο κάποια ψήγματα της περίφημης γερμανικής πρότασης, για την οποία, ουσιαστικά, αυτό το οποίο είναι γνωστό, είναι ότι θα εισάγει ένα πολύ αυστηρότερο πλαίσιο κριτηρίων, τα οποία θα πρέπει να συγκεντρώνει μια χώρα – μέλος της ΕΕ αν θέλει να ανήκει στον σκληρό πυρήνα του ευρώ.
Προς το παρόν, είναι ακόμα άγνωστο το αντάλλαγμα που θα διασφαλίζεται για τους «πρόθυμους». Το πιθανότερο είναι ότι θα υποβοηθούνται για την αντιμετώπιση κρίσεων χρέους, όπως αυτή που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Είναι όμως άγνωστο, ακόμα, με ποιον τρόπο και για πόσο καιρό. Το πιθανότερο είναι ότι όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν έως απόψε το βράδυ, αφού ούτως ή άλλως, δεν έχει μείνει και πολύς χρόνος ακόμα. VORIA.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: