Σελίδες

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις αλλά φταίνε οι δανειστές» λέει ο Σαχινίδης και ονειρεύεται μεγαλύτερο δάνειο


Τι και αν η κυβέρνηση και μαζί της όλη η χώρα δεινοπαθεί κάθε φορά που πλησιάζει η ημερομηνία εκταμίευσης μιας νέας δόσης καθώς επίσης και ότι η περίφημη νέα δανειακή σύμβαση βρίσκεται στον «αέρα» ο αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης «ονειρεύεται» ότι οι δανειστές θα μας δώσουν περισσότερα χρήματα.


Αναλυτικά, ο κ. Σαχινίδης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής είπε «Στην συζήτηση για την νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να δούμε αν η κυβέρνηση μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει περισσότερα χρήματα για να... γίνει με πιο ήπιο τρόπο η δημοσιονομική προσαρμογή».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι είναι «δύσκολο αυτή την στιγμή να δώσω εκτίμηση για το που θα διαμορφωθεί η ύφεση για το 2011» ενώ απαντώντας σε ερώτηση του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος ρώτησε να μάθει μία έστω πρόβλεψη της κυβέρνησης που επιβεβαιώθηκε, ο υπουργός απάντησε «Να παραδεχθώ ότι η εκτιμήσεις μακροοικονομικών μεγεθών έπεσαν έξω. Υπάρχουν αποκλίσεις από τις αρχικές προβλέψεις που είχαν από κοινού εκτιμηθεί με τους εταίρους και τους δανειστές. Η αποτυχία είναι όλων όσων προσπάθησαν να κάνουν εκτίμηση μέσα σε αυτό το περιβάλλον».

Τέλος ο κ. Σαχινίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, πέραν όσων έχουν ψηφιστεί αλλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί παραπέμποντας σε δηλώσεις του πρωθυπουργού που είπε ότι «η κυβέρνηση θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να σωθεί η χώρα». Δεξί X-trem 

Δεν υπάρχουν σχόλια: