Σελίδες

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Δεκατρείς μονάδες μπροστά η ΝΔ αλλά ο νέος εκλεκτός της διαπλοκής Κουβέλης μπροστά από τον Σαμαρά. Αυτά για όποιον πιστεύει στις δημοσκοπήσεις...




Πανομοιότυπη εικόνα ως προς την πρόθεση ψήφου και στη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Kontra Channel. Δεκατρείς μονάδες η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, 12% το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά τον ΛΑΟΣ, άνετα η ΔΗΜΑΡ στη Βουλή.
Μιλάμε για ενδεχόμενο να υπάρξουν επτά κόμματα στη νέα βουλή ( μαζί με τους οικολόγους ). Οριακά περί του 3% η ΔΗΣΥ, όγδοο κόμμα στις προτιμήσεις.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Κυβέρνηση συνεργασίας δεν απολαμβάνει πλέον ούτε της δημοσκοπικής εμπιστοσύνης των πολιτών. Παράλληλα φθείρεται κι ο Παπαδήμος,...
αλλά με πιο αργό ρυθμό.
Αξιοσημείωτη είναι η πρωτιά του Βενιζέλου στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ (σε αυθόρμητες απαντήσεις), αλλά και η υψηλή δημοφιλία τόσο του Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ξεπερνά μόνο ο Φώτης Κουβέλης. Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ δείχνει να καρπούται -πιο πολύ από όλους-και ως κόμμα (11,5% των πρώην ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ) αλλά και προσωπικά την αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ.
Στην ερώτηση για τη στήριξη Σαμαρά στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ επικροτεί την απόφαση του (62 έναντι 21) ενώ στο σύνολο του εκλογικού σώματος, οι απόψεις είναι μοιρασμένες (41-41).
Τέλος, στην ερώτηση για τις εκλογές το 40% υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνουν όταν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες και το 37% γύρω στις 19/2.
Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: