Σελίδες

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ρατσιστικοί υπαινιγμοί κατά Α.Μέρκελ από το Newsweek


ImageKόλαφος κατά της Μέρκελ από το περιοδικό NewsweekQ «Το μέλλον της Ευρώπης είναι στα χέρια μίας ανάλγητης ιδιωτικής ηγεσίας. Τι πραγματικά σκέφτεται η καγκελάριος», αναφέρει το περιοδικό.
«Η λήψη των αποφάσεων, για τη διαχείριση της κρίσης του ευρώ, ελάχιστα επηρεάζεται από τους Γερμανούς ψηφοφόρους. Οι αποφάσεις παίρνονται από μία χούφτα ανθρώπων, κοντά στην Μέρκελ, και τον επικεφαλής της Bundesbank. Η απόλυτη υπευθυνότητα για την συνέχιση του οράματος της ενωμένης Ευρώπης είναι στους ώμους μίας γυναίκας, η οποία μεγάλωσε σε μία χώρα γνωστή ως ανατολική Γερμανία, και ήλθε σε κατάσταση πολιτικής ωριμότητας όταν έπεσε το κομμουνιστικό καθεστώς», υπογραμμίζει το Newsweek. .

«Η κυρία που προτιμάει το ξανθό, η 57χρονή Άνγκελα Μέρκελ που κάποτε χρίστηκε βασίλισσα της Ευρώπης, αρέσκεται να περιτριγυρίζεται από άτομα που είναι καλά ξυρισμένοι, ατσαλάκωτοι, και , ναι, μερικές φορές ξανθούς αυλικούς και συμμάχους», αναφέρει το Newsweek, που μας καλεί να ρίξουμε μία ματιά στους στενούς συνεργάτες της καγκελαρίου όπως είναι ο πρόεδρος Κρίστιαν Γουλφ ή ο επικεφαλής της Bundesbank, Γιενς Βάιντμαν.

«Δεν είναι στην πραγματικότητα τα γερμανικά χαρακτηριστικά τους και η περιποίηση που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της καγκελαρίου, αλλά μάλλον η ψύχραιμη, γερμανική τους προσέγγιση στην παγκόσμια κρίση», συμπληρώνει το περιοδικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: