Σελίδες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

«Οικονομική κρίση» ή μήπως Οικονομικός Θρίαμβος των τοκογλύφων;;;

Μου το έστειλε ο Nik Iord <nodiord@yahoo.gr> . Παραπέμπει σε πηγές και έφτασα στην αρχική.  Είναι κάπως εκτεταμένο αλλά είναι καλογραμμένο και έχει ενδιαφέρον. Από καιρό, πλέον, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι κατά βάση δεν φταίνε οι θεωρίες αλλά οι άνθρωποι που προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Οι άνθρωποι που παίρνουν μια διδασκαλία (χριστιανισμός πχ) ή μια θεώρηση και θέλοντας να την εφαρμόσουν (δια της βίας συνήθως) οδηγούνται σε νόθευση και παρεκτροπές (της διδασκαλίας ή της θεωρίας) . Σ΄αυτό συντελούν βασικά, κατά την γνώμη μου,  ανθρώπινες ατέλειες (αμάθεια, φιλοδοξία, κτήση κτλ) και αντί οι επιδιώκοντες να προσπαθούν  να οδηγήσουν συνολικά και φυσιολογικά την ανθρωπότητα σε ένα ανώτερο επίπεδο, επιβάλλουν την συνήθως λαθεμένη και νοθευμένη εκδοχή της είτε θρησκεία είναι αυτή, είτε οτιδήποτε άλλο προκαλώντας στρεβλώσεις ακόμη και σε πρακτικό επίπεδο.... Οδυσσεύς    



Αντί η οικονομία να αποτελεί απλώς ένα τυπικό εργαλείο της Πολιτείας και αντί η Πολιτεία να διαμορφώνει , να χρησιμοποιεί και να ελέγχει την οικονομία ως μια δευτερευούσης μορφής δραστηριότητα στην υπηρεσία των αναγκών της, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Η οικονομία είναι αυτή που ελέγχει και διαμορφώνει την Πολιτεία.
 
 
του Μαύρου Λύκου

Τα τελευταία χρόνια , υπήρξε στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, μια απότομη πτώση της αγοραστικής ικανότητος μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, ... μεγάλη αύξηση της ανεργίας, κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητος, συνεχές κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται υπερχρεωμένοι στις τράπεζες. Παράλληλα ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο η εξάρτηση του κρατικού μηχανισμού της χώρας μας , αλλά και άλλων κρατών , από τους διεθνείς τοκογλύφους-τραπεζίτες.

Τα φαινόμενα αυτά, οφείλονται σύμφωνα με τα Μέσα Μαζικής Εξαπατήσεως στην "οικονομική κρίση" όπως την αποκαλούν.

Αποδίδουν λοιπόν όλα τα αίτια σε μια αφηρημένη, απροσδιόριστη και αδόκιμη έννοια, που αποκαλούν "οικονομική κρίση", που φταίει για όλα τα δεινά και συμβαίνει ...από μόνη της και πίσω από αυτήν και άλλες παρόμοιες έννοιες αποκρύπτουν τα πραγματικά αίτια, την πραγματική πηγή αυτής της καταστάσεως.

Όμως η ουσία του θέματος είναι εντελώς διαφορετική από όπως την παρουσιάζουν τα ΜΜΕ στους μαζανθρώπους καταναλωτές εικονικής πραγματικότητος. Στο παρόν κείμενο θα αναφέρουμε μερικά από τα ψέματα που αναπαράγονται από όλες ανεξαιρέτως τις συνιστώσες του πολιτικού συστήματος ("αριστερές", "δεξιές", "κεντρώες", "πατριωτικές", "διεθνιστικές") και τις αντίστοιχες αλήθειες τις οποίες αποκρύπτουν.

Βρίσκεται η πρωταρχική αιτία για την κρίση εντός της οικονομίας;

 
Όλοι ισχυρίζονται ότι για η αιτία για την παρούσα κατάσταση βρίσκεται στην διαχειρηση της οικονομίας. Όμως αυτό που στην πραγματικότητα φταίει , δεν είναι η "κρίση της οικονομίας" ή "διαχείρηση της οικονομίας", ούτε κάποια "οικονομία", αλλά η αναγωγή της έννοιας της οικονομίας σε κύριο μοχλό κάθε πλευράς της κοινωνικής ζωής και καταλύτη κάθε κοινωνικής δραστηριότητος. Όχι μόνο οι καπιταλιστές, αλλά και οι υλιστές μπολσεβίκοι, θεωρούν ότι τα πάντα συμβαίνουν ως αποτελέσματα της οικονομίας (με την γενικότερη αφηρημένη της έννοια ) και παρουσιάζουν ως συνταγές "βελτιώσεως" ή "ριζοσπαστικής αλλαγής" της ..."κοινωνικής ζωής", είτε την υιοθέτηση ενός διαφορετικού οικονομικού μοντέλου, είτε διάφορες "αλλαγές" στο υπάρχων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: