Σελίδες

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Στρατηγικής σημασίας επίσκεψη Α. Σαμαρά στο Ισραήλ


Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο, κατά την οποία το Ισραήλ εμφανίζεται διατεθειμένο να συζητήσει με την Ελλάδα τη μεταφορά φυσικού αερίου από τα αποθέματα του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» προς την Ευρώπη, τη χώρα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μετά από πρόσκληση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και κορυφαίους υπουργούς, και με τα ενεργειακά θέματα να βρίσκονται ασφαλώς στο επίκεντρο της ατζέντας των συνομιλιών.

 Καθώς ο γεωστρατηγικός ρόλος του Ισραήλ στη Μεσόγειο αποτελεί εξαιρετικά σημαντική παράμετρο για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, το ταξίδι αυτό του Α. Σαμαρά προσλαμβάνει ξεχωριστή σημασία στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
Οι συνομιλίες του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας με τους κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους αναμένεται να επεκταθούν σε αμυντικά, τουριστικά και επενδυτικά σχέδια, αλλά και στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των ομογενών των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: