Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πανευρωπαική απεργία στις 29 Φεβρουαρίου;


Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Ενώσεων (CES), στην οποία μετέχουν 85 συνδικάτα, απηύθυνε σήμερα κάλεσμα από τις Βρυξέλλες για μία «ημέρα ευρωπαϊκής δράσης» στις 29 Φεβρουαρίου, την ημέρα που προηγείται της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, που επιδιώκουν την επιβολή γενικευμένης λιτότητας στους κόλπους της ΕΕ.«Το κεντρικό σύνθημα της ημέρας ευρωπαϊκής δράσης θα είναι..."Αρκετά ως εδώ: Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι η μόνη απάντηση στην κρίση"», τόνισε η Μπερναντέτ Σεγκόλ, Γ.Γ. της CES, έπειτα από την έκτακτη σύνοδο της Ομοσπονδίας για το θέμα αυτό. «Μοναδικός στόχος της ευρωπαϊκής συνθήκης είναι να μειώσει στο μέγιστο δυνατόν τα δημόσια...
ελλείμματα όποια και να είναι τα κοινωνικά επακόλουθα. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να επιβάλουμε μέτρα που δεν τελεσφορούν, που βυθίζουν τις χώρες περισσότερο στην κρίση και φτωχαίνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο», τόνισε η Σεγκόλ.
«Είναι το όλως αντίθετο της πολιτικής της αναθέρμανσης μέσω των επενδύσεων, την οποία θα πρέπει να προκρίνουμε», δήλωσε η ίδια. Οι κυριότεροι εκπρόσωποι της CES --ο Μπρένταν Μπάρμπερ (επικεφαλής του βρετανικού συνδικάτου TUC), ο Μπερνάρ Τιμπό (γαλλική CGT) και η Ανελίε Μπούντεμπαχ (του γερμανικού DGB)-- ανέβηκαν σήμερα στο βήμα που είχε στηθεί έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για «να καταδείξουν την ενότητα των ευρωπαϊκών εργατικών ενώσεων» στο θέμα τούτο. Νωρίτερα είχαν γίνει δεκτοί και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι. «Η διάγνωση που κάνουν όλα τα συνδικάτα είναι ομόφωνη όσον αφορά την κοινωνική υποβάθμιση στο σύνολο της Ευρώπης», τόνισε ο Τιμπό.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: