Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εποχή Σημίτη και εξοπλισμοί. Μια ιστορία που πρέπει να ειπωθεί. Βίντεο

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Η “επίθεση” που δέχτηκε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, από μια νεαρή κοπέλα, μετά την ομιλία του περί οικονομίας στη Γερμανία, δεν θα ΄πρεπε λογικά να εκπλήσσει κανένα. Πρώτα απ΄ όλους τον ίδιο το κ.Σημίτη. Χωρίς καμία διάθεση να μηδενίσουμε το όποιο έργο παρήγαγε όσο ήταν πρωθυπουργός, οι ευθύνες του για το “οικονομικό θαύμα” που μας πούλησε με όραμα την ΟΝΕ και το ευρώ, αποδείχτηκε μία τεράστια “φούσκα”. Μεγαλύτερη κι απ΄ αυτή του χρηματιστηρίου, που έγινε επίσης επί των ημερών του.

Στα τεράστια λάθη που πρέπει να καταλογιστούν στον κ.Σημίτη πρέπει να προστεθεί και η τεράστια “φούσκα” των εξοπλσιμών. Λίγο μετά από τη κρίση των Ιμίων, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ανέβηκε στο ΥΕΘΑ. Κάτι που είχε αποφύγει να κάνει τη νύχτα της κρίσης! Από το ισόγειο, μπροστά από την αίθουσα ΚΥΣΕΑ, ανακοίνωσε το τεραστίων διαστάσεων και κόστους εξοπλστικό πρόγραμμα των ΕΔ. Υποτίθεται ότι η...

Ελλάδα είχε διαπιστώσει ποιες ήταν οι αδυναμίες της σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες πολέμου και το εξοπλιστικό πρόγραμμα-μαμούθ που ανακοίνωσε ο κ.Σημίτης θα έκλεινε τις “μαύρες τρύπες” της άμυνάς μας.

12 χρόνια μετά έχοντας δαπανήσει κοντά στα 15 δις ευρώ, κανείς στην Ελλάδα δεν μπορεί να ισχυριστεί σοβαρά ότι έχουμε κάνει έστω και ένα βήμα μπροστά στην θωράκιση της χώρας. Αγοράστηκαν πολλά και πληρώθηκαν πολλά. Κάποια απ΄ αυτά τα όπλα τη νύχτα των Ιμίων αποδείχτηκαν τελείως αναποτελεσματικά. Κι όμως αγοράσαμε πάλι τα ίδια με επιχείρημα το “πολιτικό-διπλωματικό” όφελος. Που μέχρι σήμερα δεν το ΄χουμε δει πουθενά. Αγοράστηκαν πολλά που δεν μας χρειάζονταν σε τίποτα κι άλλα που κάποιοι εντός κι εκτός Ελλάδος, μας ...έπεισαν ότι μας χρειάζονται. Αγοράστηκαν πολλά για να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Αμερικανούς, Γάλλους, Ρώσους, φυσικά Γερμανούς. Και τελικά όλοι έχουν ...παράπονα. Και τέλος αγοράστηκαν πολλά για να κερδίσουν λίγοι, όπως φαίνεται. Εντός κι εκτός Ελλάδος.

Και τώρα έχουμε βρεθεί ...στον άσσο.”Χρεοκοπημένοι” , διαπιστώνουμε τις επείγουσες ανάγκες που έχουν οι ΕΔ και κανείς δεν τολμά να αγγίξει το θέμα. Κι ας αναγνωρίζουν άπαντες οι εμπλεκομένοι με την Εθνική Άμυνα, ότι υπάρχουν μεγάλα, σοβαρά και “θανάσιμα” κενά και προβλήματα. Ποιος θα τολμήσει να βγει μπροστά σ΄ ένα λαό που καθημερινά τον βυθίζουν όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση και να του πει την αλήθεια: ότι τα περισσότερα από τα λεφτά που πλήρωσε για την άμυνά του σ΄ εκείνο το πρόγραμμα-μαμούθ, δεν έπιασαν τόπο;

Για όλα αυτά ο κ.Σημίτης δεν μπορεί να δηλώνει ανεύθυνος.Ήταν επικεφαλής εκείνης της κυβέρνησης, εκείνων των ΚΥΣΕΑ, που έλαβαν όλες τις σχετικές αποφάσεις.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΗΜΙΤΗ


To video από την φραστική επίθεση εναντίον του Κ... από fon1972

Δεν υπάρχουν σχόλια: