Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το μαχαίρι κόβει και από τις δύο όψεις!



Γράφει ο Δευκαλίων

Η Κριστίν Λαγκάρντ, Γενική Διευθύντρια ΔΝΤ, δήλωσε στις 23 Ιανουαρίου 2012, σε συνέδριο στο Βερολίνο ότι: «η παγκόσμια οικονομία μπορεί να βυθιστεί σε περίοδο τύπου 1930» εκτός εάν «η Ευρώπη διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση χρέους» και άλλες οικονομικές υπερδυνάμεις «όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».
Ο Κώστας Σημίτης, Πρωθυπουργός της Ελλάδας 1996-2004, δήλωσε στις 23 Ιανουαρίου 2012 σε συνέδριο στο Βερολίνο ότι: « ο μνημόνιο ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος».
Τι έχουμε εδώ; Δύο ακραιφνείς εκπροσώπους του κυρίαρχου ευρωπαϊκού πολιτικοοικονομικού πλαισίου να συμφωνούν με τις απόψεις του άσημου και ταπεινού Δευκαλίωνα. Γιατί τι διαφορετικό λέει ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίωνας τον τελευταίο καιρό;
· Ότι η ύφεση που προβάλει πλέον απειλητικά πάνω από την Ευρώπη οφείλεται στην λανθασμένη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους που πλήττει την Ε.Ε., ενώ πλέον απειλεί και την παγκόσμια οικονομία. Η μοναδική ελπίδα που υπάρχει για να αποφευχθεί ο εφιάλτης της παγκόσμιας ύφεσης είναι να συνεχισθεί η ανάκαμψη στις ΗΠΑ και η κινέζικη ηγεσία να κατανοήσει ότι πρέπει να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και κατά συνέπεια και τις...

καταναλωτικές ανάγκες της μεσαίας τάξης της Κίνας.
· Ότι η επιλογή του μνημονίου δεν ήταν μονόδρομος αλλά ένα αναίτιο και ιστορικό λάθος του Γιώργου Παπανδρέου, που οδήγησε την χώρα μας στην υποτέλεια, την εθνική οικονομία στην καταστροφή, την δημόσια και την ιδιωτική περιουσία στην απαξίωση και τον λαό μας στην εξαθλίωση.
Όμως, όταν δύο ακραιφνείς εκπρόσωποι του κυρίαρχου ευρωπαϊκού πολιτικο-οικονομικού πλαισίου συμφωνούν με πολιτικά αιρετικές φωνές όπως αυτή του Δευκαλίωνα, κάτι πραγματικά περίεργο και ύποπτο πρέπει να συμβαίνει. Είτε η φωνή έχει υποστείλει το πάθος της πολιτικής αίρεσης, είτε ότι οι εκπρόσωποι της εξουσίας φοβούνται και προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες. Στην δική μας συγκεκριμένη περίπτωση είναι πασιφανές ότι τίποτε από τα δύο δεν συμβαίνει. Απλά, οι ακραιφνείς εκπρόσωποι του κυρίαρχου ευρωπαϊκού πολιτικοοικονομικού πλαισίου βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδηγήθηκαν τα πράγματα από τις πολιτικές που και οι ίδιοι εφάρμοσαν και προσπαθούν, η πρώτη σε διεθνές επίπεδο και ο δεύτερος σε εθνική κλίμακα, να αποσείσουν από πάνω τους τις προσωπικές ευθύνες που είναι ούτως ή άλλως βαριές και ιστορικά αυταπόδεικτες.
Εμείς δεν θα σταθούμε στις επιβεβαιώσεις των προβλέψεων του Δευκαλίωνα από τους οποιουσδήποτε εκπρόσωπους του διεθνούς ή εγχώριου νεοφιλελευθερισμού. Θα συνεχίσουμε να προσεγγίζουμε τα γεγονότα με κριτικό τρόπο και θα επεξεργαζόμαστε τα επίσημα στοιχεία με τον αρτιότερο επιστημονικά τρόπο. Σκοπός μας είναι να συνδράμουμε όσο είναι ανθρωπίνως δυνατόν τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις που είναι στρατευμένες στον αντί-μνημονιακό πατριωτικό αγώνα ώστε να εξάγουν τα καλύτερα δυνατά συμπεράσματα και να πετύχουν τα μέγιστα δυνατά πολιτικά αποτελέσματα.
Τώρα είναι η καλύτερη ώρα για τις τύχες και τις προοπτικές του αντί-μνημονιακού αγώνα. Οι εκλογές πλησιάζουν… άσχετα αν το μεγαλύτερο τμήμα του κυρίαρχου εγχώριου πολιτικό-οικονομικού πλαισίου αντιτίθεται σε αυτές. Η διεθνής οικονομική συγκυρία επιδεινώνεται πέραν κάθε μνημονιακής αισιόδοξης πρόβλεψης, οδηγώντας τον οποιοδήποτε μνημονιακό στόχο και πολιτική στην αποτυχία. Καθημερινά όλο και μεγαλύτερες μάζες διαδηλωτών κατακλύζουν τις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας ζητώντας αυτά που έχασαν τα τελευταία χρόνια. Και τότε θα καταλάβουν όλοι αυτοί που κορόιδευαν τόσα χρόνια τον Ελληνικό Λαό ότι το μαχαίρι κόβει και από τις δύο όψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: