Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ενδιαφέροντα βιβλία- Νέες εκδόσεις...

από lefana@shaw.ca

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (1975-2011) Ν.Καλογεροπούλου-Kaloy, Διδάκτωρος Φιλοσοφίας (Πανεπ. Γενεύης)

Μόλις εξεδόθη το ανωτέρω βιβλίο του N.Καλογεροπούλου-Kaloy (Έκδοση EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA). Αποτελεί συγκέντρωση του σκεπτικού σειράς άρθρων και τηλεοπτικών εκπομπών του συγγραφέως εγκατεστημένου από το 1951 στο διεθνές διπλωματικό κέντρο που είναι η Γενεύη. Αναφέρεται στην αναγκαία αναδρομή στις πρώτες αιτίες μιας καταστάσεως (δηλ. πώς άρχισε και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι φορείς) για να αναζητήσει την συνέχεια των αιτιωδών σχέσεων μέχρι των απωτέρων συνεπειών.

Ο συγγραφεύς υπενθυμίζει ότι ήδη στο βιβλίο του «Ο Μαρξιστικός Μύθος», που εξέδωσε το 1984, γράφει «η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος είναι τόσον ιστορικώς τελεσίδικη όσο και η Μικρασιατική καταστροφή». Τονίζει ότι αυτό που εθεωρήθη τότε από πολλούς ως ατυχής «προφητεία» κατέληξε, με ... νομοτελειακή αναγκαιότητα, στις σημερινές συνέπειες. Κατά τον συγγραφέα, απωτέρα πρώτη αιτία του πλέγματος των σχέσεων μέχρι την σημερινή κρίση είναι η λογική του «Ανατολικού Ζητήματος» και παραθέτει συνάντηση του Τσάρου Νικολάου 1ου και του Άγγλου Πρέσβεως το 1853 οπότε ετέθη και ο απαράβατος Κανών της πολιτικής των «μεγάλων» Δυνάμεων «ποτέ δεν θα επιτρέψουμε η Ελλάδα να γίνει μεγάλη δύναμις» (βλ. J.A.R.Marriott, The Eastern Question).

Ο συγγραφεύς αποδεικνύει με στατιστικά στοιχεία ότι η Ελλάς, μεταξύ 1953 και 1973, με ετήσια ανάπτυξη 8% και Ιδιωτικές επενδύσεις 10% του ΑΕΠ κατά τον μαζικό επαναπατρισμό του μεγάλου ελληνικού κεφαλαίου του εξωτερικού και με εξωτερικό δανεισμό συγκριτικώς μόνον 335 εκατομμυρίων Ευρώ (αντί των …450 δισεκατομμυρίων του σήμερα!), εβάδιζε οριστικώς στο να γίνει μεγάλη οικονομική δύναμις. Αλλά τότε ακριβώς, τα μεγάλα υπερατλαντικά συμφέροντα απεφάσισαν για ευνόητους λόγους να την σταματήσουν. Έτσι, με την πρώτη κυβέρνηση Κωνστ. Καραμανλή και την ψήφιση του νέου Συντάγματος με το άρθρο 106 §3, οι Ιδιωτικές επενδύσεις έπεσαν από 10% στο 0,6%, η δε αύξηση του ΑΕΠ από το 8% (δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία) στο 3,5%.

Μετά δε το 1981, οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν με συνθήματα «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο» και με την απαρχή του έξαλλου δανεισμού για καταναλωτικούς και ψηφοθηρικούς σκοπούς, το ΑΕΠ συρρικνώνεται στο 1,5% και οι Ιδιωτικές επενδύσεις συνεχίζονται στο 0,6%!.

Όλα αυτά και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα που παραλείπουμε εδώ, ο συγγραφεύς αποδεικνύει με εύγλωττα στατιστικά στοιχεία και τεκμηριωμένες πολιτικές δηλώσεις και πράξεις των υπευθύνων.

Στο τέλος του βιβλίου εκτίθενται τα κύρια μέρη ενός νέου Συντάγματος (Οικονομία, Παιδεία, Νέο Σύστημα Διακυβερνήσεως) που προτείνεται από επιτροπή επιστημόνων και διπλωματικών της European League της Γενεύης.

Με το βιβλίο αυτό, που συμπληρώνει το προηγούμενο του 1995 με τίτλο «Ποιοι εδολοφόνησαν την Ελλάδα», ο αναγνώστης θα αποκτήσει καθαρή γνώση των αιτίων που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην σημερινή κατάπτωση και θα φωτογραφήσει τους υπεύθυνους «ηγέτες» κατά την περίοδο 1975-2011.

Το βιβλίο αποστέλλεται ταχυδρομικώς επί αντικαταβολή Ευρώ 25 σε όσους το ζητήσουν προς τα email <euroleague.geneva@gmail.com> ή <nicolas.kaloy@sunrise.ch>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: