Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ας ανοίξουμε λίστα δοσίλογων. Η δεύτερη στη σειρά δοσιλογική κυβέρνηση , υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο έχει δείξει τις προθέσεις και διαθέσεις της. Πάμε για συνολική ανατροπή…


Του Μενέλαου Τασιόπουλου
Επειδή οι σπουδαιότεροι Έλληνες πολιτικοί, του μεσοπολέμου επί Γερμανικής κατοχής και κυβέρνησης του δοσίλογου Τσολάκογλου, όταν o τελευταίος μετά την εγκαθίδρυση της γερμανικής Διοίκησης, ανακήρυξε το πολίτευμα σε Αβασίλευτο Δημοκρατία , είχαν αναγνωρίσει ενθουσιωδώς την κυβέρνηση ως «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης», θα πρέπει να θυμίσουμε στους σημερινούς μιμητές πολιτικούς ότι οι σύγχρονες συνθήκες δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο καλές γι’ αυτούς.
Γιατί μπορεί μετά την προηγούμενη κατοχή από τον τότε Άξονα ( Γερμανία-Ιταλία- Βουλγαρία) οι τότε προκάτοχοί τους να διέφυγαν εξαιτίας του εμφυλίου της δίωξης τους από το αρμόδιο δικαστήριο των Δοσιλόγων , αλλά σήμερα δε δείχνει να υπάρχει κανένας κοινωνικός και πολιτικός διχασμός μεταξύ Δεξιών και Αριστερών.
Αντίθετα ενώ η ευρεία μάζα των Ελλήνων δοκιμάζεται χάνοντας τη δουλειά, τα εισοδήματα και την περιουσία της, μια κάστα κλεπτοκρατών πολιτικών επιχειρηματιών τραπεζιτών εκδοτών, συνεπικουρούμενη από μια ελιτ-φούσκα ξενόδουλων και αποκτηνωμένων τεχνοκρατών ελληνικής και...
ξένης καταγωγής, συνεχίζει να πλουτίζει και να θέτει όρους αισχρής εκμετάλλευσης των πολλών από τους ελάχιστους εθνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς εγκληματίες.
Στην προηγούμενη Γερμανική κατοχή, τη δεκαετία του 1940, οι τότε πολιτικοί στην πλειοψηφία τους , ειδικά οι μη βασιλόφρονες και οι μη κομμουνιστές, συνιστούσαν προς όλους, όσους τους συζητούσαν για εθνικο απελευθερωτικό αγώνα και αντίσταση στη ξένη κατοχή, «υπομονή και σύνεση».
Το ίδιο κάνουν και τώρα. Μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει και ο πόλεμος ή η κατοχή να γίνεται με άλλους όρους , με λιγότερους νεκρούς και περισσότερους φτωχούς και σκλάβους, αλλά το διακύβευμα είναι το ίδιο και χειρότερο για τους πολιτικούς.
Έχουν την απόλυτη ευθύνη για το ότι κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης η χώρα έφθασε εδώ. Έχουν όμως παράλληλα στην παρούσα φάση την ευκαιρία να αναλάβουν το βάρος της Ιστορίας , που οι ίδιοι επέλεξαν ζητώντας την ψήφο και την εκπροσώπηση του έθνους και του Λαού και να διώξουν την Τρόικα από την Ελλάδα, πριν η τελευταία πετύχει τους τελικούς της στόχους.
Να οδηγήσει δηλαδή τους Έλληνες στη χρεοκοπία, θέτοντας στη διάθεση των ξένων πιστωτών και της εγχώριας δοσιλογικής κλεπτοκρατίας , τους πόρους, τις υποδομές, τα ορυκτά της Ελλαδας. Τη δημόσια και τις ιδιωτικές περιουσίες .
Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν ελάχιστο χρόνο, μόλις λίγες εβδομάδες να τοποθετηθούν ως πρόσωπα αλλά και ως κόμματα απέναντι στη δεύτερη δανειακή σύμβαση, που επικυρώνει την πρώτη που φέρει την υπογραφή του πιστοποιημένα δωσίλογου υπουργού Οικονομικών τότε Γ. Παπακωσταντίνου, υπουργού και της σημερινής κυβέρνησης, σε βάρος της Ελεύθερης και Αυτοδιοίκητης Ελλάδος . Μάλιστα με συνταγματικό κύρος η δεύτερη που στερείται η πρώτη .
Είναι πλέον εμφανές ότι η όλη συζήτηση περί των Μνημονίων , ως ενδεχόμενης διαδρομής διεξόδου προς την οικονομική και διεθνική ανάταξη της Ελλάδος έχει καταλήξει και για τους πλέον αφελείς ή αγνωστικιστές.
Τα Μνημόνια καταδικάζουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και τον αφανισμό, τους δε Έλληνες στη φτώχεια και την απαξία. Προτάσεις για νέες μειώσεις μισθών ή για απόκτηση του δικαιώματοςαπό τους Γερμανογάλλους στα έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο , δε μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο σοβαρής εξέτασης.
Ούτε προσέγγιση λύσης από το σημερινό αδιέξοδο. Τα Μνημόνια οδήγησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες στην ύφεση , την αποκεφαλαιοποίηση, την απαξία, την απώλεια. Η τρόικα των ευρωπαίων και του ΔΝΤ, με τους Έλληνες δωσίλογους συνεργάτες της όχι μόνον τους εμφανείς πολιτικούς , αλλά και τους κρυφούς συμβούλους στον επιχειρηματικό και τραπεζικό κύκλο, πολλοί απ’ αυτούς γόνοι δωσιλόγων στην παλιά κατοχή που απέφυγαν την εκτέλεση, απλά συντονίζει το εγχείρημα της χρεοκοπίας και της εκκαθάρισης του έθνους και της περιουσίας της Ελλάδος.
Δε θα περιμένουμε άλλο από μεγάλες ξένες δυνάμεις να λειτουργήσουν προς όφελός μας, χωρίς εμάς. Θα ζητήσουμε από τους Έλληνες πολιτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απαλλάξουν την Ελλάδα από τον εξανδραποδισμό και τους Έλληνες από την εξαθλίωση.
Να αποτελέσουν όσοι απ’ αυτούς παραμένουν έστω και ελάχιστα πατριώτες Έλληνες και όχι πατριώτες Ευρωπαίοι, να αποτελέσουν τον εθνικό μας παράγοντα. Αυτόν που τα άλλα έθνη ακόμη και της ευτελούς ευρωζώνης διατηρούν στο έπακρο.
Ανοίγουμε Libro D’ Oro δωσίλογων ενόψει της συζήτησης για νέα δανειακή σύμβαση, η οποία αφορά εξ ολοκλήρου τους πιστωτές-τοκογλύφους και τις τράπεζες και καθόλου την πραγματική οικονομία της Ελλάδος και περιμένουμε τις τοποθετήσεις αρχηγών-υπουργών-βουλευτών.
Η δεύτερη στη σειρά δοσιλογική κυβέρνηση , υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο έχει δείξει τις προθέσεις και διαθέσεις της. Πάμε για συνολική ανατροπή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: