Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πάνω από τετρακόσιες συλλήψεις μελών του Occupy Wall Street

Πάνω από 400 διαδηλωτές που μάχονται κατά της απληστίας της Wall Street συνελήφθησαν χθες στο Όκλαντ στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έκαναν χρήση δακρυγόνων. Πρόκειται για τις μαζικότερες συλλήψεις μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων αυτών το 2011.

Το ιστορικό δημαρχείο του Όκλαντ υπέστη περιορισμένης έκτασης ζημιές από τα επεισόδια, αν και σήμερα αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά σύμφωνα με ένα στέλεχος της δημοτικής αρχής. Στα...
επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και τουλάχιστον ένας διαδηλωτής.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν διαδηλωτές αποπειράθηκαν να καταλάβουν ένα άδειο συνεδριακό κέντρο στο κέντρο της πόλης, για να δημιουργήσουν το νέο αρχηγείο τους και να επιστήσουν την προσοχή στο ζήτημα των αστέγων.

Η αστυνομία του Όκλαντ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, δέχθηκε επίθεση με μπουκάλια, μεταλλικούς σωλήνες, πέτρες, δοχεία σπρέι, αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και φωτοβολίδες, και εκπρόσωπός της είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα και ειδικά μη θανατηφόρα βλήματα για να απωθηθούν οι επιτιθέμενοι.

Η δήμαρχος του Όκλαντ Τζιν Κουάν κατηγόρησε μέλη του κινήματος ότι εκμεταλλεύτηκαν τις κινητοποιήσεις για να προκαλέσουν ταραχές, ενώ οι διαδηλωτές κατηγόρησαν τις αρχές ότι αντέδρασαν υπερβολικά και χρησιμοποίησαν βίαιες μεθόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: