Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ «ΜΑΛΛΙΑ-ΚΟΥΒΑΡΙΑ»


Γράφει : ο Μιχάλης Τζανάκης*
Ο κόσμος το χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι… Σιγά που δεν το ξέραμε, θα μου πείτε, απλά τώρα το « καρατσεκάραμε» –που θα λεγε και η συγχωρεμένη η Μαλβίνα-αρχίζουν τα πολιτικά «στριπτίζ».
Ποιος το περίμενε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δη ο Γ.Α.Παπανδρέου να καταγγέλει τα ΜΜΕ!!! Αν είναι δυνατόν, τι άλλο θα δούμε ακόμα!!! Και ποια μέσα παρακαλώ; Το ΒΗΜΑ του Ψυχάρη και το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα!!! Δεν πάμε καλά!!! Αλλά είπαμε: «οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους». Ε, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έγιναν «καλοί λογαριασμοί».
Αναφέρομαι στο θέμα, διότι με αφορά άμεσα προσωπικά!!! Αλλά ας δούμε το...
χρονικό, για να καταλάβετε σε τι Μπαναν..,- συγγνώμη, σε τι χώρα ζούμε και τι «μυστήριοι τύποι», ασκούν εξουσία σ αυτήν.
Οι «εκλεκτοί» εκδότες και μέχρι πρότινος «προνομιούχοι» εκδότες στηρίγματα της εξουσίας, το γυρίζουν ελαφρώς σε «καλαματιανό»-θα μας πουν εν καιρώ το γιατί- και ο πρόεδρος τους καλεί αρχικά στη βουλή, αλλά επειδή παραήταν προκλητικό, τους δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Μπαίνουν από την πίσω πόρτα-κυριολεκτικά- και μετά μικρή παραμονή στους διαδρόμους, δέχονται το πρώτο ερώτημα απ' τον πρωθυπουργό. Τι μπορεί, αλήθεια να ρωτήσει ένας πρωθυπουργός, όταν καλεί δύο εκδότες στο πρωθυπουργικό μέγαρο; «έχετε κύριοι κάποιο αίτημα;» (Ήμαρτον, δηλαδή που θα λεγε κι ο Γεωργίου!!!)
Το «αίτημα» ήταν ένα δανειάκι 10.000.000 «ψωροεκατομμυρίων» ευρώ, που θέλησε να πάρει ο Ψυχάρης απ την εθνική (καθότι «πελάτης» της τράπεζας, κατά δήλωση Ψυχάρη τα τελευταία 90 (!!!) χρόνια , όχι ο ίδιος προσωπικά αλλά η εφημερίδα). Ο διοικητής της Εθνικής- ως γνήσιος «ακέραιος» τραπεζίτης, ζητά την “έγκριση” του big boss. O Παπανδρέου δεν δίνει το «οκ» διότι το mega καλεί κάθε δεύτερη Τετάρτη και εκπρόσωπο από άλλο κόμμα, και αυτό προφανώς είναι παραβίαση του «σοσιαλιστικού» καταστατικού και του κόμματος και του καναλιού.
Τα «παίρνει στο κρανίο» κι ο Ψυχάρης και «προκαλεί» ανοιχτά το πάλαι ποτέ «τέκνο της Αλλαγής» να πει ποιος ζήτησε τι, και έπεται προφανώς συνέχεια. Καλά, εδώ φαίνεται να χουν γίνει πολλά και απανωτά λάθη απ όλες τις πλευρές.
Καταρχή, λάθος πρώτον δεν τα «βάζεις» εύκολα με τον πρώην διοικητή του Αγίου Όρους, διότι και «φωτισμένος» είναι και δεσποτικές ευχές κουβαλά μαζί του. Λάθος δεύτερον: δεν τους βάζεις στο Μαξίμου απ' την «πίσω πόρτα»- αυτή θα τη χρησιμοποιήσεις εσύ κε πρόεδρε- είναι αγένεια. Λάθος τρίτον: κάνεις μια εισαγωγή, όχι κατευθείαν στο «ψητό». Άκου κει «έχετε κάποιο αίτημα!!!». Λάθος τέταρτον: δε ζητά ο άλλος 10.000.000 ευρώ από την τράπεζα και το διοικητή της. Ζήτα τα βρέ χριστιανέ απ τον πρόεδρο απευθείας. Τόσα χρόνια στο «κουρμπέτι», απαράδεκτος ο τύπος. Λάθος πέμπτον: τι θέλεις βρε Ψυχάρη τις τράπεζες και δεν πας σε πρώην «φιλαράκια» σου, πχ. Τσοχατζόπουλο, Ευφραίμ όλο και κάποιος θα σε «δάνειζε» χωρίς πολλή γραφειοκρατία.
Πάντως, έτσι για ν ανακεφαλαιώσουμε, δείτε πως λειτουργεί το «σύστημα» στη «Δανία του Νότου»: ο εκδότης-εκλεκτός φίλος της εξουσίας- ζητά δανεικά από τη «σοβαρότερη» κρατική τράπεζα. Ο «σοβαρός» διοικητής της κρατικής τράπεζας, ερωτά τον «σοβαρό» πρωθυπουργό για το αν πρέπει να δοθεί το συγκεκριμένο δάνειο. Ο προϊστάμενος συμβουλεύει τον υφιστάμενο να πράξει τα δέοντα, κι αυτός με τη σειρά του καλεί τους «σοβαρούς» εκδότες να τους κάνει τις απαραίτητες «συστάσεις» γιατί η Τρέμη «την έχει δει» στο πολύ «πλουραλιστικό» και δεν κάνει, διότι ο ΔΟΛ έχει και μια προϊστορία «αντικειμενικής» ενημέρωσης.
Αυτά δεν είναι «διαπλεκόμενα», αυτά είναι πολιτικά-οικονομικά «μαλλιά-κουβάρια». Τώρα να έρθω στο «προσωπικό», που με ωθεί στις παραπάνω υπομνήσεις. Λοιπόν, απαυθύνομαι σε όποιον- έστω τοπικό πολιτικό παράγοντα- μπορεί να βοηθήσει. Θέλω να πάρω ένα «δανειάκι» 5-10 χιλιαρικάκια. Ειλικρινά για σας το χρειάζομαι, για να πληρώσω τη δεύτερη δόση των «βενιζελικών»- σωτήριων για τη χώρα κατά δήλωση του-φόρων. Επειδή μου τα «πήρατε» όλα και «τέλειωσαν» όσα είχα αποταμιεύσει, θέλω για σας πάντα αυτό το ποσό. Έτσι δεν κάνει και η χώρα; Παίρνει δάνεια, για να τα δώσει σ εκείνους που της τα ζητάνε!!! Ε, αυτό θέλω να κάνω κι εγώ γιατί είμαι καλός και σοβαρός και υπεύθυνος πολίτης. Λοιπόν, για να γλιτώσω την «πολυλογία» και τις διατυπώσεις στις τράπεζες, ζητώ απ οποιονδήποτε βουλευτή, υπουργό, υφυπουργό, πρόεδρο, γραμματέα κλπ να έρθει σε επαφή με το πλησιέστερο υποκατάστημα της «εθνικής»- δεν έχω πρόβλημα και με άλλη τράπεζα-να πάρω το δανειάκι. Το χρειάζομαι σας λέω. Για εσάς και τη «σωτηρία» της χώρας ρε γαμ…το!!!  
*ο Μιχάλης Τζανάκης είναι Φιλόλογος
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: