Σελίδες

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Τουρκία-PKK: Χιλιάδες στρατού, ελικόπτερα, πυροβολικό… τίποτα!


Η Τουρκία διατυμπανίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι σκοπεύει να διαδραματίσει παγκόσμιο , ο περιφερειακός δεν της φτάνει , ρόλο με αιχμή του δόρατος τις φοβερές και τρομερές ένοπλες δυνάμεις της, οι οποίες όμως έχουν αποδειχθεί εντελώς ανίκανες να επιφέρουν σοβαρό πλήγμα στο κουρδικό εκτός νόμου κόμμα PKK και τους μαχητές του.
«Τόσα τάγματα για να κυνηγήσουν μερικούς Κούρδους και ούτε έναν κατσίκι δεν έπιασαν», ήταν το σχόλιο φίλου που έθεσε υπόψη μας το
δημοσίευμα της «Χουριέτ» όπου αναφέρεται η εντυπωσιακή σε νούμερα τουρκική δύναμη, στο πλαίσιο επιχείρησης που διεξήχθη εναντίον του PKK σε ορεινή περιοχή των τουρκο-ιρακινών συνόρων. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα στην περιοχή και ο όγκος των τουρκικών δυνάμεων, προϊδεάζουν για χερσαία επιχείρηση μεγάλης κλίμακας η οποία πιθανότατα θα περιλαμβάνει εισβολή στο Βόρειο Ιράκ.
«Χιλιάδες στρατιώτες υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα και πυροβολικό έλαβαν μέρος στην επιχείρηση στο βουνό», γράφει χαρακτηριστικά, με επιπρόσθετες ενισχύσεις να καταφθάνουν (!) και τις συγκρούσεις να μην περιορίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) έφθασαν στην περιοχή των επιχειρήσεων (Σιρνάκ), μαζί με αντιπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (NGO), οι οποίοι προφανώς ενδιαφέρονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα. πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: