Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Προειδοποίηση Ιράν προς Ελλάδα: «Θα αυτοκτονήσετε οικονομικά εάν συμφωνήσετε στο εμπάργκο»




H EE πρόκειται να «αυτοκτονήσει οικονομικά» εάν προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο προειδοποίησε ο Ιρανός αντιπρόσωπος στον OPEC.
«Με την οικονομική κρίση να μαίνεται στην ευρωζώνη κάθε απόπειρα επιβολής κυρώσεων στο ιρανικό πετρέλαιο θα βυθίσει τις ευρωπαϊκές χώρες σε μια μεγαλύτερη κρίση», δήλωσε στο πρακτορείο Mehr ο Mohammad-Ali Khatibi.
Ο ίδιος σύστησε σε Ευρώπη και ΗΠΑ να αποφύγουν τις παρακινδυνευμένες κινήσεις στην διεθνή αγορά πετρελαίου.
Το Ιράν ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον OPEC με 2,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, παρέχει στην ΕΕ ένα 20% της ημερήσιας παραγωγής... του κυρίως σε τρεις χώρες: Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα και προς αυτές ουσιαστικά απευθύνθηκε προειδοποιώντας ο Ali Khatibι.
Ο ίδιος δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει παράλληλα και τα άλλα κράτη του Κόλπου σε περίπτωση που επιχειρήσουν να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τους:
«Εάν οι Άραβες γείτονές μας επιχειρήσουν να αναπληρώσουν το κενό εξαιτίας του εμπάργκο, δε θα θεωρήσουμε τις κινήσεις αυτές φιλικές προς εμάς. Θα είναι υπόλογοι για οτιδήποτε γίνει στη συνέχεια και κανένας δεν είναι σε θέση να προδικάσει τις εξελίξεις», συμπλήρωσε. πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: