Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

«Ανοικτή επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. κ.κ. Μπαν Κι Μουν»




του Δημήτρη Στεργιούλη

Επίτιμου Διευθυντή

2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου

«ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ»
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι δημιούργημα των Άγγλων. Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε ή να παραβλέπουμε ότι η Κύπρος τελεί και υπό αγγλική κατοχή, αφού το 10% του κυπριακού εδάφους κατέχουν οι αγγλικές βάσεις της Επισκοπής και της Δεκέλειας στη Μεγαλόνησο.
Επίσης οι πάντες γνωρίζουν ότι η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, τον Ιούλιο του 1974, επανειλημμένα έχει καταδικαστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας , αλλά και τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. Προσέτι ο ίδιος διεθνής οργανισμός έχει αποφανθεί ότι αποικιοκρατικά κατάλοιπα, ως η κατοχή εδαφών ανεξάρτητων κρατών από πρώην αποικιοκρατικά κράτη δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθούν και πρέπει να πάψουν να υφίστανται.
Κι ενώ οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. είναι κρυστάλλινης διαύγειας και ενάργειας, εν τούτοις τα καταδικαστικά για την Τουρκία ψηφίσματα...
παραμένουν κείμενα στερούμενα σημασίας , καθώς η Τουρκία τα έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της, τη ανοχή βεβαίως της διεθνούς κοινότητας, αλλά και των θεσμικών οργάνων του ίδιου του Ο.Η.Ε., που αδιαφορούν αν οι αποφάσεις τους υλοποιούνται ή καταστρατηγούνται, με αποτέλεσμα η διεθνής κοινή γνώμη, να θεωρεί τον κορυφαίο των διεθνών οργανισμών μικρομάγαζο των Η.Π.Α. και φορέα νομιμοποίησης της παράνομης συμπεριφοράς της υπερατλαντικής δύναμης και των Βρετανών σε διάφορα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υφηλίου.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων το μέλλον του Ο.Η.Ε. προοιωνίζεται ζοφερό και κανείς δεν θα εκπλαγεί αν και ο οργανισμός αυτός θα έχει την τύχη της Κοινωνίας των Εθνών (ΚτΕ) , η οποία, μη δυναμένη να ανταποκριθεί στην αποστολή της, εξεμέτρησε το ζην και το κενό που δημιουργήθηκε ήρθε για να καλύψει ο Ο.Η.Ε.
Ανωτέρω αναγράφω ότι τα θεσμικά όργανα του Ο.Η.Ε. αδιαφορούν αν οι αποφάσεις τους υλοποιούνται. Ίσως κανείς αντείπει ότι είναι υπερβολικός και αφοριστικός ο λόγος μου . Θαρρώ , όμως, ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια εκ μέρους μου, για να προσδώσω το ακαταμάχητο στον ισχυρισμό μου. Προς τούτοις καταγράφω τα ακόλουθα:
«Εν ταις ημέραις ταύταις» ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε. κ. Μπαν Κι Μουν επιστολές απέστειλε στον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια και στο ανδρείκελο της Άγκυρας στον κυπριακό βορρά , ψευδοπρωθυπουργό Έρογλου , εντελλόμενος λύση του κυπριακού και σε κάθε περίπτωση πριν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε.
Στην προκείμενη περίπτωση ο κ. Μπαν Κι Μπουν κινείται εκτός του πλαισίου της καλώς νοούμενης διεθνούς νομιμότητας , καθόσον αλληλογραφεί με «ηγήτορα ανύπαρκτου κράτους , χωρίς διεθνή οντότητα και υπόσταση, δημιούργημα της καταδικασμένης από το Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. τουρκικής στρατιωτικής εισβολής, εδραζόμενο σε παρανόμως κατεχόμενη έκταση ανεξάρτητου κράτους-μέλους του Ο.Η.Ε. , ήγουν της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εν νομίμω οδώ θα επορεύετο ο κ. Μπαν Κι Μουν αν κατήγγειλε διεθνώς την Τουρκία ως παράνομο εισβολέα στην Κύπρο, για παράνομη κατοχή κυπριακού εδάφους εδώ και 38 σχεδόν έτη και για συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα της Μεγαλονήσου μέσω του εποικισμού.
Εν τω άμα δε να καθόριζε τακτική προθεσμία στην Τουρκία, προκειμένου να αποσύρει τα στρατεύματα του Αττίλα, τους έποικους και τους απογόνους τους από τη Μεγαλόνησο και ακολούθως να καλούσε σε Γενική Συνέλευση τα κράτη-μέλη του Ο.Η.Ε. για να επιλύσουν το κυπριακό με βάση τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του διεθνούς οργανισμού.
Πράξη δικαίου θα αποτελούσε και η εκ μέρους της Τουρκίας καταβολή αποζημίωσης στην Κυπριακή Δημοκρατία , για τις καταστροφές που προξένησε ο Αττίλας στις περιουσίες των Κυπρίων, αλλά και για τον σφετερισμό αυτών για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Εξυπακούεται ότι στην καταβολή αποζημιώσεων προηγούνται εκείνες που αφορούν καταστροφές ιστορικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων.
Τα φληναφήματα του Έρογλου και των λοιπών μελών της ίδιας μ’ αυτόν συνομοταξίας, ότι δηλαδή για την επίλυση του κυπριακού πρέπει να ληφθούν υπόψη οι υφιστάμενες στην Κύπρο πραγματικότητες, τουτέστιν η παράνομη κατοχή του κυπριακού εδάφους και ο εποικισμός του, και ότι το κείμενο της όποιας συμφωνίας πρέπει να αποτελέσει πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, δεν αντέχουν στην κριτική βάσανο , ούτε είναι δυνατόν να φορέσουν τον επενδύτη της νομιμότητας.
Αποδοχή των ανωτέρω σημαίνει ότι μειονότητα που ζει και δραστηριοποιείται στα όρια ενός κράτους νομιμοποιείται με τις λόγχες του στρατού ισχυρότερου κράτους , με το οποίο έχει φυλετικούς δεσμούς, να αποσπά μέρους του εδάφους και στη συνέχεια να θέλει να δημιουργήσει «κράτος εν κράτει».
Ο οιοσδήποτε αντιλαμβάνεται ότι κάτι παρόμοιο είναι εξωφρενικό. Και όμως αυτό ακριβώς επιζητεί και επιδιώκει ο Έρογλου. Το αξιοπερίεργο όμως στην υπόθεση της Κύπρου είναι ότι τόσο στους κόλπους του Ο.Η.Ε. , όσο και στις τάξεις της Ε.Ε. υπάρχουν ηγέτες που ενωτίζονται τους παραλογισμούς της Άγκυρας., χωρίς να ορρωδούν , ούτε να αισχύνονται για τη στάση τους. Σε καμία όμως των περιπτώσεων δεν είναι επιτρεπτό στην ανωτέρω άποψη να προσχωρήσει ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε.
Κύριε Μπαν Κι Μουν,
Κατέχετε τον υψηλότατο θώκο του κορυφαίου οργανισμού της υφηλίου, στον οποίο η ανθρωπότητα και ιδίως οι μικροί λαοί προσατενίζουν τον προστάτη τους από τους σφετεριστές της εθνικής τους μοίρας . Οφείλετε, λοιπόν, να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των λαών και προπάντων να αναδειχθείτε πιστός θεματοφύλακας της διεθνούς νομιμότητας και του των διεθνών θεσμίων.
Δυστυχώς, κ, Γενικέ Γραμματέα, στην περίπτωση της Κύπρου εθελοτυφλείτε. Τούτο καταμαρτυρούν και επιβεβαιώνουν οι επιστολές σας προς Χριστόφια και Έρογλου και απ’ ότι διέρρευσε σε δημοσιογραφικούς κύκλους σχετικά με το περιεχόμενό τους, ο ανωτέρω ισχυρισμός μου αντικειμενικοποιείται.
Θα μου επιτρέψετε, κ. Μπαν Κι Μουν , με όλο το σεβασμό που τρέφω στο αξίωμα που κατέχετε, να σας επισημάνω ότι το περιεχόμενο των επιστολών σας προς Χριστόφια και Έρογλου είναι πρωθύστερο , γεγονός που σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια της ανθρωπότητας, αφού ο πρωθύστερος λόγος προδίδει υποκειμενικό κριτή.
Αναρωτηθήκατε , κ. Γενικέ Γραμματέα, αν είναι ποτέ δυνατόν να επιλυθεί το κυπριακό πρόβλημα, χωρίς προηγουμένως να έχει αρθεί το αίτιον του προβλήματος; Και το αίτιον, εν προκειμένω , είναι η Τουρκία. Αυτή είναι το αίτιο, η γενεσιουργός αιτία του κυπριακού προβλήματος, που είναι και το αιτιατόν εν προκειμένω , και ακούει στο όνομα « Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος».
Αυτό το τουρκικό εξάμβλωμα αποτελεί ανορθογραφία ή καλύτερα καρικατούρα στο χάρτη της διεθνούς νομιμότητας και αυτή την καρικατούρα προσπαθείτε να ωραιοποιήσετε και όχι να εξαλείψετε.
Δυστυχώς ματαιοπονείτε γιατί οι προσπάθειές σας κινούνται εκτός λογικών πλαισίων. Αν εντρυφούσατε στο λογικό αξίωμα ότι «ουδέν αιτιατόν μείζον της αιτίας αυτού», άλλως πως θα αντιμετωπίζατε την επίλυση του κυπριακού. Θα ζητούσατε άρση του αιτίου , από το οποίο , ως αιτιατόν, προέκυψε το πρόβλημα.
Αυτό σε απλή γλώσσα σημαίνει ότι όσο ο Αττίλας και οι έποικοι (αυτό είναι το αίτιο στην περίπτωσή μας) βρίσκεται στην Κύπρο, το κυπριακό πρόβλημα (ως αιτιατό) δεν μπορεί να επιλυθεί , γιατί η όποια λύση θα βρίσκεται εκτός λογικής σφαίρας .
Αν , ο μη γένοιτο, τείνετε ους ευήκοο στις αγγλικές ψαλμωδίες και κανοναρχίσματα περί Κύπρου, το πέρασμά μας από το θώκο του Γενικού Γραμματέα του Ο.Η.Ε. θα τρώσει , έτι περαιτέρω, το κύρος του θεσμού.
Εκείνο, όμως που ξενίζει κάθε καλόπιστο άνθρωπο είναι η επιθυμία σας το κυπριακό να λυθεί το αργότερο εντός του Ιουνίου του 2012.
Κατανοητή η πρεμούρα σας, γιατί την 1//7/2012 η Κύπρος αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. οπότε οι ευρωπαίοι ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν εκ του σύνεγγυς τα κατορθώματα των Άγγλων στην Κύπρο, τον καιρό που η Μεγαλόνησος στέναζε κάτω από τη βετανική μπότα , αλλά και τα πράματα και θάματα του Αττίλα στον κυπριακό βορά (στη Λευκωσία υπάρχουν τα Φυλακισμένα Μνήματα και οι αγχόνες των Άγγλων, στο δε κατεχόμενο μέρος της Κύπρου χάσκουν οι τάφοι νεκρών Ελληνοκυπρίων που σύλησε ο Αττίλας, αλλά και οι βεβηλωμένοι ναοί και τα κατεστραμμένα από τούρκικα χέρια, μνημεία τέχνης ).
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι όλα αυτά θα σχολιασθούν ποικιλότροπα και αυτά τα σχόλια δεν θα περιποιούν τιμή στον Ο.Η.Ε. , που αρκείται σε ευχολόγια χωρίς να επέμβει δυναμικά για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας.
Είναι αδιανόητο στο λυκαυγές του 21ου αιώνα η Κύπρος, ανεξάρτητο κράτος-μέλος του Ο.Η.Ε., πλήρες και ισότιμο μέλος της Ε.Ε και της Ευρωζώνης , ασκών μάλιστα και την Προεδρία της Ε.Ε. να τελεί υπό διπλή κατοχή, αγγλική και τουρκική, και κορυφαίοι παγκόσμιοι θεσμοί να θεώνται την παρανομία απαθείς , χωρίς να εξεγείρονται και «εν παντί τρόπω και σθένει» να απαιτούν την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, που στην περίπτωση της Κύπρου βάναυσα καταπατήθηκε και εξακολουθεί να καταπατάται
Αυτή είναι η μεγάλη σας έγνοια, κ. Γενικέ Γραμματέα, γι’ αυτό θέλετε να επιλυθεί εντός του προσεχούς Ιουνίου το Κυπριακό, ώστε να φαλκιδευτεί η κυπριακή προεδρία, με τη συμπροεδρία των Τούρκων, αφού ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας , διέπραξε τη μεγάλη γκάφα να τάζει στους Τουρκοκύπριους συμπροεδρίες, σταθμισμένες ψήφους και παραμονή χιλιάδων εποίκων στο νησί.
Κύριε Γενικέ Γραμματεύ,
Αν η Τουρκία δεν αλλάξει μυαλά επίλυση του κυπριακού μέχρι και τον προσεχή Ιούνιο δεν πρόκειται να γίνει. Βγάλτε το απ΄ το μυαλό σας . Τα αδέλφια μας οι Κύπριοι αρκετές υποχωρήσεις έκαναν μέχρι τώρα. και δεν πρόκειται να χορέψουν πια στους ρυθμούς του τούρκικου ταμπουρά , ‘έστω και ο ταμπουράς παίζεται από αγγλικά ή τα δικά σας χέρια.
Οι Κύπριοι πια θα χορεύουν μόνο στους ρυθμούς της διεθνούς νομιμότητας.
Καιρός ήταν.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: