Σελίδες

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σαμαράς: Θα είμαι σκληρός με όσους δεν βλέπουν την πραγματικότητα

Για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και τις προοπτικές για την υπέρβαση της κρίσης μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο New Europe.

Όπως αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, ο κ. Σαμαράς ήταν εκπληκτικά προσγειωμένος και ταυτόχρονα, πολύ σίγουρος και σταθερός.
Λίγο μετά το σχηματισμό της...
 κυβέρνησης Παπαδήμου, εκδηλώθηκαν οι πρώτες ανησυχίες για τη βιωσιμότητά της. «Θα πρέπει να κοιτάξει κανείς πέρα από ιδεολογικές διαφορές και να αναζητήσει την αναγκαία πολιτική συνοχή που απαιτείται για τη σύναψη άμεσης συμφωνίας για το PSI, που είναι και η κύρια αποστολή της κυβέρνησης», τόνισε ο...

κ. Σαμαράς.
«Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει μια συγκεκριμένη αποστολή να εκτελέσει, η οποία έχει ήδη αρχίσει και πρέπει να σταθούμε δίπλα σε αυτό», προσέθεσε.

Για τις εκλογές 

Αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι θα επιτρέψουν στους ψηφοφόρους να εκφράσουν ανοιχτά τις θέσεις τους και τα συναισθήματά τους. Οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιος τους εκφράζει καλύτερα και θα ψηφίσουν ανάλογα.

Παρότι η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ διαμορφώθηκε στο 10,8% στην τελευταία δημοσκόπηση της Kapa Research, το ένα τέταρτο των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

Μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο βίος της θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου.

Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι είναι πρόθυμος να δώσει μια σύντομη παράταση στην εντολή της κυβέρνησης, με στόχο «να υλοποιηθούν οι διαδικασίες που πρέπει να λάβουν χώρα αναφορικά με το PSI».

Για το PSI

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το PSI ύψιστης σημασίας για τη χώρα, καθώς θα μειώσει το βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, κυρίως όσον αφορά τις πληρωμές τόκων.

«Αν έχουμε, ας πούμε 5 δισ. ευρώ μείωση των πληρωμών και των τόκων, αυτό θα επιτρέψει να διερευνήσουμε με κάποιο τρόπο την δυνατότητα ανακούφισης των χαμηλοσυνταξιούχων και να επιτραπεί ακόμη και η διαγραφή πραγματικού δημόσιου χρέους νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα» αναφέρει.

«Χρειάζεται ανάκαμψη»

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ανάκαμψη, που είναι αναγκαία μετά από πέντε χρόνια ύφεσης και μια περίοδο δημοσιονομικής προσαρμογής, την οποία χαρακτήρισε «σημαντική και απαραίτητη».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΝΔ «ήταν αποφασιστικός ότι οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των έκτακτων περιστάσεων που βιώνει η χώρα». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν θα υπερισχύσουν όσοι εμποδίζουν την κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει.

«Θα είμαι σκληρός»

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Σαμαράς διεμήνυσε ότι θα είναι σκληρός «σε όποιον σχεδιάζει να μην επιτρέψει πράγματα που θα πρέπει να συμβούν».

«Πρέπει να είμαστε σκληροί με ορισμένους ανθρώπους που δεν βλέπουν την πραγματικότητα, και οι οποίοι δεν λαμβάνουν υπόψη τις ευαισθησίες όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος έχει κρατήσει ανάλογη στάση, όταν τα συνδικάτα της ΔΕΗ επιχείρησαν να εκβιάσουν τη χώρα με διακοπές ρεύματος.

«Σημαντική η κοινωνική συνοχή»

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ανάγκη κοινωνικής συνοχής, και ιδιαίτερα στις αρχές της φροντίδας των φτωχών και των λιγότερο προνομιούχων.

Επίσης, απέρριψε τις φήμες ότι τα μέλη της «ομάδας δράσης» της Κομισιόν επελέγησαν από τον Γ. Παπανδρέου, καθώς εξήγησε ότι ο διορισμός γίνεται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες. «Έχουμε καλές συνομιλίες μαζί τους - μας εξηγούν, τους εξηγούμε, μας λένε, τους λέμε, είναι ένας καλός διάλογος».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς υπενθύμισε ότι η Ευρώπη βασίζεται στην κουλτούρα του διαλόγου και ακριβώς αυτή η αρετή έχει φέρει το ευρωπαϊκό σχέδιο προς τα εμπρός.

 http://greece-salonika.blogspot.com/2012/01/blog-post_3211.html#ixzz1jlr5JiVQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: