Σελίδες

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ : Ατσάλινη σύγκρουση με την προδοσία και ο Χριστόφιας δεν είναι ο μοναδικός προδότης!!!!

Οι συνομιλίες για το κυπριακό δείχνουν να έχουν φτάσει σε οριακές καταστάσεις. Οι τούρκοι κατακτητές επιμένουν σε λύση συνομοσπονδίας στη βάση δύο συνιστόντων κρατιδίων ή πολιτειών που θα συστήσουν ένα δευτερογενές συνεταιριστικό κράτος. Από την άλλη, οι εκπροσωπούντες τη κυπριακή δημοκρατία καμώνονται πως υποστηρίζουν λύση διαφορετική από την συνομοσπονδία την οποία ονομάζουν, διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ενώ στην ουσία έχουν αποδεχτεί τις θεμελιώδεις θέσεις της συνομοσπονδίας. Αποδέχθηκαν τον όρο του συνεταιριστικού κράτους , τον διαχωρισμό του λαού και τις συνιστώσες πολιτείες που στην ουσία αναιρούν την υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας.

Οι εκπρόσωποι της κυπριακής δημοκρατίας , που δεν είναι μόνο ο Χριστόφιας αλλά και το λεγόμενο «εθνικό συμβούλιο» πρόδωσαν τις αρχές της δημοκρατίας και υπέσκαψαν τα ...

θεμέλια αυτής ταύτης της κυπριακής δημοκρατίας , αφήνοντας να ενσωματωθούν στο σχέδιο της λύσης που από κοινού σφυρηλατούν με τους κατακτητές, οι γραμμές του σχεδίου Ανάν.

Οι υπερασπιστές της κυπριακής δημοκρατίας έχουν μετατραπεί σε συνεργάτες των κατακτητών. Με την δύναμη μάλιστα της εξουσίας που διαθέτουν κατόρθωσαν να ελέγχουν τη κοινή γνώμη και να καταπνίγουν κάθε φωνή υπεράσπισης της δημοκρατίας και του κράτους που αναδύθηκε από τον ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ.

Η συνεργασία με τους κατακτητές υπό τη μορφή της υποχώρησης και της προσπάθειας διάλυσης της κυπριακής δημοκρατίας έρχεται σε σύγκρουση με την ιστορική πραγματικότητα μας. Το ερώτημα είναι κατά πόσον νομιμοποιούνται οι ενδοτικοί πολιτικάντηδες να καταστρέψουν με το μελάνι της προδοσίας όσα ανεγέρθησαν με το αίμα των ηρώων. Άρα δεν είναι θέμα πλειοψηφίας η αποδοχή ή όχι ενός σχεδίου λύσης που αναιρεί αρχές και αξίες που ποτίστηκαν με αίμα, αλλά θέμα εθνικής συνείδησης. Τούτο σημαίνει πως ακόμα και μια μικρή μειοψηφία δικαιούται να αντισταθεί μέχρις εσχάτων για την υπεράσπιση της πατρίδος, χρησιμοποιώντας κάθε μέσον.

Το δικαίωμα στην εξέγερση δεν μπορεί κανένας να το περιορίσει , διότι εκπορεύεται μέσα από τον ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ.

Από τους τάφους των ηρώων υψώνεται ουρανομήκης μια και μόνη εντολή: Ατσάλινη σύγκρουση με τη προδοσία και πυρφόρος αγώνας για την υπεράσπιση της πατρώας γης. 

Λουκάς Σταύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: