Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Η Ομογένεια της Αμερικής αλληλέγγυα στο δράμα του ελληνικού λαού


Ακύρωση της παρέλασης της 25Μαρτίου στο San Francisco
Σε ματαίωση της καθιερωμένης παρέλασης της 25Μαρτίου αποφάσισε να προχωρήσει η Ομοσπονδία Σωματείων Βόρειας Καλιφόρνιας με έδρα το San Francisco.
Ύστερα απο έκτακτη  συνεδρίαση της ολομέλειας αποφασίστηκε πως η γιορτή, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στο μεγάλο Auditorium του Δημαρχείου του  San Francisco θα γίνει κανονικά, όχι όμως και η παρέλαση που προηγείται της Εορτής.
Οι λόγοι που οδήγησαν την ομοσπονδία στο να πάρει μια τέτοια απόφαση είναι τα πρόσφατα οικονομικά και πολιτικά δρώμενα στην πατρίδα μας. Σύμφωνα με δηλώσεις...
του Προέδρου της, Θεόδωρου Λαλιώτη, η ομοσπονδία αισθάνεται ότι δεν είναι σωστό να βγούν και να παρελαύνουν στους δρόμους καιτις πλατείες του San Francisco όταν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα μαστίζονται από ανεργία, πείνα, και αστεγία. Επισήμανε επίσης, πως τα χρήματα τα οποία θα ξόδεβαν για την παρέλαση θα τα διαθέσουν ώστε να να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν την Ομογένεια για να συμπαρασταθούν έτσι όλοι μαζί στους φτωχούς, άστεγους, και άνεργους Έλληνες πολίτες που μέχρι χθες ζούσαν άνετα τις οικογένειες τους αλλά σήμερα ξαφνικά βρέθηκαν στο δρόμο και πρέπει να ταΐζουν τα παιδιά τους σε σχολικά συσσίτια και οι γονείς να καταφεύγουν σε κουζίνες της Εκκλησίας και του στρατού για να φάνε.
Στο ανακοινωθέν επίσης αναγράφεται πως η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του San Francisco υπό την αιγίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Γεράσιμου, συναινεί με αυτή την απόφαση της Ομοσπονδία, και θα συμπορευτεί στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας.
Τέλος ο κ. Λαλιώτης τόνισε πως ως Πρόεδρος της ομοσπονδίας είναι υπερήφανος για αυτή τους την απόφαση και πράξη και πως ελπίζουν η κίνηση τους αυτή να γίνει παράδειγμα για άλλες ομοσπονδίες και ομογενειακούς οργανισμούς, οι οποίοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.
(Πηγή: Εθνικός Κήρυξ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: