Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Οι «βολεμένοι»...


Σε επιστολή του στον Economist o A.Manthos (κατοικος Ελβετίας) συνοψίζει με εξαιρετικό τρόπο την κατάσταση της Ελλάδας:...«Η χώρα έχει μια διεφθαρμένη τάξη πολιτικών που απέσπασαν οφέλη για τους εαυτούς τους και τις φιλικές συντεχνίες, που διοικούν κρατικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τες ως εργαλεία για τον διορισμό φίλων και όχι ως επιχειρήσεις και που παρεμποδίζουν την λειτουργία του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να εξουδετερώσουν δυνητικούς...
ανταγωνιστές. Οι νόμοι που εμποδίζουν την δικαστική δίωξη των βουλευτών θα έκαναν ακόμα και τον Μπερλουσκόνι να κοκκινίσει από ντροπή.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες οποιαδήποτε αναφορά σε οικονομικά στοιχεία όπως το ΑΕΠ, την απασχόληση και την ανάπτυξη δεν έχει νόημα διότι η οικονομία δεν είναι λειτουργική. Δεν έχει υπάρξει καμία μεταρρύθμιση στους τελευταίους 18 μήνες της κρίσης διότι η τάξη των πολιτικών εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να χρεοκοπήσει και ότι την τελευταία στιγμή πάντοτε θα σώζεται.
Οι Έλληνες έχουν μια λέξη για αυτούς που απολαμβάνουν τα οφέλη του κράτους: Οι «βολεμένοι». Οι νέοι άνεργοι είναι όλοι θύματα που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Το κράτος διογκώνεται, γι’ αυτό λοιπόν οι πολιτικοί δεν έχουν κανένα κίνητρο να συγκρούονται με τα κομματικά στελέχη προωθώντας μεταρρυθμίσεις. Θα καλωσόριζαν μια επιστροφή στην δραχμή διότι το φρέσκο από τα πιεστήρια χρήμα θα δινόταν αμέσως στους βολεμένους που θα κέρδιζαν από τον πληθωρισμό ενώ θα ζημιώνονταν όλοι οι άλλοι.
Μόνο η ξένη πίεση για μια ριζική εξυγίανση της πολιτικής ζωής μπορεί να επιτρέψει στην Ελλάδα να αρχίσει να επουλώνει τις πληγές της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: