Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Οι νοήμονες, οι αμνήμονες και οι ψηφοφόροι των 2 ευρώ...


Επειδή οι εκλογές πλησιάζουν, χρήσιμο είναι να θυμηθούμε όλοι εμείς οι ψηφοφόροι,  τι έλεγαν και τι έκαναν τα τελευταία δυόμιση χρόνια, οι πράσινοι σωτήρες, οι οποίοι μάλιστα ζητούν ξανά την ψήφο μας.
Τιμητική και περίβλεπτη θέση, στο πάνθεον της πολιτικής αναξιοπιστίας και του φανφαρονισμού, έχει ο προσφάτως αναγεννηθείς ως προστάτης των Ελλήνων, ο κ. Χρυσοχοΐδης. Τα λόγια, οι δηλώσεις και τα έργα του, ως εκ του αποτελέσματος κρινόμενα, δεν χρήζουν σχολιασμού.
Επειδή λοιπόν γίνεται μεγάλη φασαρία τον τελευταίο καιρό για τα 30 κέντρα υποδοχής-φιλοξενίας λαθρομεταναστών, παραθέτω...

ένα απάνθισμα των μεταναστευτικών αναζητήσεων του ΠΑΣΟΚ και του κ. Χρυσοχοΐδη.
23 Δεκεμβρίου 2009, (τότε που είχαν σχέδιο), Χρυσοχοΐδης στο υπουργικό συμβούλιο :
"Σε ένα μήνα θα τοποθετηθούν, σε κάποια αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα, διαπολιτισμικοί μεσολαβητές, δηλαδή παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς, οι οποίοι θα μεταφέρουν στα αστυνομικά τμήματα και θα διεκπεραιώνουν υποθέσεις μεταναστών, ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι. Οι άνθρωποι αυτοί θα χτίσουν σχέσεις μέσα από τα δίκτυα των μεταναστών, έτσι ώστε να βελτιώνεται η πρόσβασή των μεταναστών στις υπηρεσίες της αστυνομίας και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου". (ΕΔΩ το πλήρες κείμενο, από την ιστοσελίδα του προστάτη, κ. Μιχάλη)
19 Ιανουάριος 2010,  δήλωση Χρυσοχοΐδη :
«Αποφασίσαμε ως Κυβέρνηση να προστατεύσουμε τα σύνορά μας. Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Ήδη με τα μέτρα που έχουμε πάρει στα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας, έχουμε κλείσει τις εξόδους για όσους θέλουν παράνομα να πάνε προς την Ευρώπη. Το μήνυμα είναι σαφές και πολύ καθαρό. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί τη γέφυρα για οποιονδήποτε παράνομο που θέλει να πάει στην Ευρώπη. Σε ό,τι αφορά στους χώρους φιλοξενίας, πράγματι η Ελλάδα αντιμετώπιζε μέχρι σήμερα ένα σοβαρό πρόβλημα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι χώροι που θα αρχίσουν να διαμορφώνονται- και ήδη ο κ. Βούγιας κινείται προς την κατεύθυνση αυτή, σε συνεννόηση με άλλα Υπουργεία- θα είναι χώροι οι οποίοι πραγματικά θα είναι χώροι φιλοξενίας που θα σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. (ΕΔΩ το πλήρες κείμενο των δηλώσεων, από την ιστοσελίδα του προστάτη, κ. Μιχάλη).
 Και ξαφνικά ο βοηθός του προστάτη Χρυσοχοΐδη, ο αλήστου μνήμης Βούγιας, δηλώνει στον ΑΝΤ1 : «οι Έλληνες έχουν να κερδίσουν από τον πολιτισμό των Αφρικανών και Ασιατών, αφού το όραμα του είναι να διανέμουν όλοι μαζί, Έλληνες και αλλοεθνείς, σε κοινές γειτονιές και τα οποία προβλήματα υπάρχουν σήμερα θα ξεπεραστούν». Σε παρατήρηση δημοσιογράφου, ότι είναι έξω από τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων να βλέπουν τους Πακιστανούς να χτυπούνε στην πλάτη τους μαχαίρια, απήντησε ότι «είναι θέμα χρόνου να συνηθίσουμε τα ήθη και έθιμα τους, την μουσική τους και τις μυρωδιές τους».
Παράλληλα ο κ. Βούγιας με την τότε σύμβουλό του Αφροδίτη Αλ Σαλέχ, παραδίδουν στις 14 Απριλίου 2010, στην δημοσιότητα, (φωτο2), πόρισμα για την μετατροπή των ειδικών χώρων παραμονής αλλοδαπών σε «κέντρα πρώτης υποδοχής μη νόμιμα εισερχομένων αλλοδαπών». Φαίνεται ότι το σύστημα ΠΑΣΟΚ ενοχλείται στο άκουσμα της λέξης λαθρομετανάστης, αφού συνειρμικά παραπέμπει στην έννοια του λαθραίου και τους θυμίζει την άνοδο και παραμονή τους στην εξουσία. 
(Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, αναγράφεται "κέντρα υποδοχής των μη εισερχομένων αλλοδαπών". Παρέλειψαν  την λέξη "ΝΟΜΙΜΑ". Επειδή είμαι καλοπροαίρετος, θέλω να πιστεύω από αβλεψία και όχι από την ενόχληση που τους προκαλεί η νομιμότητα.)
Άλλωστε και η σύζυγος του τραγουδιστή των κατατρεγμένων, η κ. Νταλάρα, είχε πεί το περίφημο : «δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Μόνο λαθραία τσιγάρα υπάρχουν»!!!
Πέρασαν 12 μήνες και στις 20 Μαΐου 2011, στην εφημερίδα Εξπρές, ο αντικαταστάτης του προστάτη Μιχάλη, ο προστάτης Χρήστος Παπουτσήςεξήγγειλε την δημιουργία 14 κέντρων κράτησης και κέντρων πρώτης υποδοχής μεταναστών. Τα κέντρα, όπως έγραψαν οι εφημερίδες, "θα λειτουργούν με σύγχρονες προδιαγραφές και με μέτρα ενίσχυσης της τοπικής κοινωνίας". Και βεβαίως η πράσινη ανάπτυξη δεν θα μπορούσε να λείπει από μια Πασοκική απόφαση. Έτσι μάθαμε, με την ίδια ανακοίνωση ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και όπως ανακοίνωσε η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, "θα δοθούν κίνητρα για έργα υποδομής στις περιοχές, με χρηματοδότηση είτε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Περιβάλλοντος είτε από το Πράσινο Ταμείο".ΕΔΩ
Πέρασαν άλλοι 12 μήνες,  φθάσαμε αισίως στον Απρίλιο του 2012 και ο επανακάμψας προστάτης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε ότι αναζητεί τα κατάλληλα μέρη και οικήματα για να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών.
Κάθε προσπάθεια σχολιασμού, ερμηνείας ή απλώς έστω κατανοήσεως  της ΠΑΣΟΚικής διακυβέρνησης και στο θέμα της μετανάστευσης, εκφεύγει των πεπερασμένων δυνατοτήτων μου, και πρέπει να αναζητηθεί σε συγγράμματα ψυχιατρικής, αλλά και στην νοοτροπία των ψηφοφόρων των 2 ευρώ.
Τάσος Καρ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: