Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Eλληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων συστάθηκε με τον Νόμο 4001 στις 22 Αυγούστου 2011, και, όπως αναφέρεται στο κείμενο του Νόμου, η λειτουργία της θα διαρκέσει 99 χρόνια και λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία με τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου.
Η δημόσια διαδικτυακή διαβούλευση για την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων ξεκίνησε στο διαδίκτυο στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, ένα μήνα μετά από την ψήφιση του Νόμου (!!!) και ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου 2011. Επομένως, πρώτα ψηφίσθηκε ο Νόμος και μετά τέθηκε προς διαβούλευση!!!
Όσον αφορά τα πολιτικά υποκείμενα που σχετίζονται με τα συμβάντα αυτά, η δήθεν συζήτηση για τη σύσταση της εν λόγω Εταιρείας (ΑΕ) η οποία είχε ήδη δια νόμου ψηφισθεί, έλαβε χώρα στα τέλη της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου. Η κυβέρνηση αυτή είχε ήδη υπογράψει την πρώτη Δανειακή σύμβαση και τα μνημόνιά της αντισυνταγματικώς. Η δε ολοκλήρωση της "κατόπιν εορτής" "συζήτησης" για τον Νόμο αυτό επιτελείται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του Γ.Α. Παπανδρέου ένα μόλις μήνα πριν την ορκωμοσία του μη εκλεγμένου νυν πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος...
εκτός από αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτελούσε και χρέη προσωπικού συμβούλου του Γ.Α. Παπανδρέου.
Δείτε τον σκοπό της σύστασής της ΕΔΩ.
Αν διαβάσετε προσεκτικά τις αρμοδιότητες του διοικητικού της συμβουλίου ΕΔΩLink
κι αν έχετε συγχρόνως κατά νου ΠΡΩΤΟΝ ότι:
H πρώτη Δανειακή Σύμβαση η οποία έχει ήδη αναγκάσει την Ελλάδα να καταβάλλει υποχρεωτικά όλα τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου για την αποπληρωμή του Δημοσίου Χρέους (και βεβαίως και τα έσοδα από ενδεχόμενα κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου κλπ) ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ πριν την σύσταση της συγκεκριμένης Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, τότε εύκολα υποψιάζεσθε μήπως η Εταιρεία αυτή συστάθηκε για να εξυπηρετήσει (αν δεν μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε το δημόσιο χρέος) τις κατασχέσεις κλπ που προβλέπει η Δανειακή Σύμβαση. Αυτό φαίνεται αμέσως από δύο τουλάχιστον αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης αυτής Εταιρείας:
"β) Ασκεί κάθε ένδικο βοήθημα και ένδικο μέσοενεργεί κατασχέσεις,εγγραφές προσημειώσεων και υποθηκών, συναινεί σε άρση τούτων, παραιτείται από ένδικα βοηθήματα και ένδικα μέσασυμβιβάζεταικαταργεί δίκες και συνομολογεί διαιτησίες.
γ) Αποκτά, συνιστά ή μεταβιβάζει εμπράγματα δικαιώματα επί κινητών και ακινήτων ως και εν γένει ενοχικά δικαιώματα, αποδέχεται υποχρεώσεις,συνάπτει πάσης φύσης συμβάσεις, συμμετέχει σε διαγωνισμούς δημοσίους, σε μειοδοτικές ή πλειοδοτικές δημοπρασίες."
[Ως γνωστόν στη Δανειακή Σύμβαση και στα μνημόνιά της έχει υποθηκευτεί όλη η Ελληνική Επικράτεια και οι πόροι της (και οι ενεργειακοί) έναντι του Δημοσίου χρέους.]

και ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι:
Ο Νόμος 4001/22.8.2011, εκτός από την σύσταση της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων περιλαμβάνει και ολόκληρο κεφάλαιο για την Λειτουργία των Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου αλλά και για την Οργάνωση των Ενεργειακών Αγορών.
Και πέραν της προαναφερθείσας συμμόρφωσης για την αποπληρωμή του Δημοσίου Χρέους μέσω της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, επιβάλλουν με τον Νόμο 4001/22.8.2011 και την αναγκαστική συμμόρφωση των νόμων του Ελληνικού Συντάγματος για την Ενέργεια με τις ντιρεκτίβες της Κλιματικής Συνθήκης (της Συνθήκης της Κοπεγχάγης) και της ΕΕ, αφού αντικατέστησαν την σχετική Ελληνική Νομοθεσία με τις σχετικές Ντιρεκτίβες της Κλιματικής Συνθήκης και της ΕΕ. Αυτό φαίνεται εν μέρει από το πρώτο άρθρο του εν λόγω Νόμου. Οι σαρωτικές αλλαγές γίνονται αντιληπτές μόνο με την πλήρη ανάγνωση του νόμου.

"Άρθρο 1
Σκοπός και πεδίο εφαρμογής
Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η ενσωμάτωση
στην ελληνική νομοθεσία των διατάξεων της Οδηγίας
2009/72/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμ−
βουλίου της 13ης Ιουλίου 2009 ≪Σχετικά με τους κοινούς
κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας
και για την κατάργηση της Οδηγίας 2003/54/ΕΚ≫ (ΕΕ L
211 της 14.8.2009) και της Οδηγίας 2009/73/ΕΚ του Ευ−
ρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης
Ιουλίου 2009 ≪Σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την
εσωτερική αγορά Φυσικού Αερίου και την κατάργηση
της Oδηγίας 2003/55/ΕΚ≫ (ΕΕ L 211 της 14.8.2009)."

Οι μονοπωλιακές αλλαγές στο χώρο της ενέργειας που μας επιβάλλονται από τους δανειστές μας γίνονται σε όλα τα επίπεδα (έρευνας, παραγωγής, μεταφοράς και διάθεσης ενέργειας στους καταναλωτές, τεχνολογικό εξοπλισμό) με ηλεκτρονική τεχνολογία αιχμής, η οποία θα είναι διασυνδεμένη με όλες τις δραστηριότητες του κάθε καταναλωτή. Η διασύνδεση είναι ηλεκτρονική και η συλλογή δεδομένων γίνεται μέσω πολύ εξελιγμένων αλγορίθμων οι οποίοι αυτόματα καταγράφουν και κατηγοριοποιούν τα ψηφιοποιημένα δεδομένα των καταναλωτών-χρηστών του "grid" σε όλο το ηλεκτρονικό φάσμα των δοσοληψιών κι επικοινωνιών τους: internet, ψηφιοποιημένοι ιστότοποι Εφορίας, παρόχων υπηρεσιών ενέργειας, νερού, υγείας, προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού, τηλεφώνου, αγορών από καταστήματα κλπ).
Με τα δεδομένα αυτά, ο Νόμος 4001/22.8.2011, όχι μόνο είναι εις βάρος του Ελληνικού Λαού και υπέρ των πολυεθνικών εταιρειών ενέργειας και των δανειστών μας που ποντάρουν στην κατάσχεση των πόρων μας βάσει των δανειακών συμβάσεων, αλλά μπορεί να αποδειχθεί η εφιαλτικώτερη επιβολή ελέγχου κι αναγκαστικής συμμόρφωσης στην ζωή μας.
Ακόμα κι αν ακυρώνονταν οι δανειακές συμβάσεις κι έτσι ακυρώνονταν και η υποθήκευση των ενεργειακών μας πόρων, ο Νόμος αυτός θα εξακολουθούσε να είναι επικίνδυνος για την επιβίωση και την ελευθερία μας επειδή έχει συμπεριλάβει τις φασιστικού τύπου διατάξεις μιας διεθνούς συνθήκης, της περιβόητης Κλιματικής Συνθήκης αλλά και φασιστικού τύπου εφαρμογές της τεχνολογίας αιχμής.

Διαβάστε για την Κλιματική Συνθήκη ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: