Σελίδες

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Βενιζέλος “κουρεύει” τον Κουβέλη


Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου των κινήσεών του για τη διαμόρφωση της νέας εικόνας και φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στρέφει πλέον την προσοχή του στο πολιτικό συμμάζεμα του κατακερματισμένου χώρου της Κεντροαριστεράς.
Ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος έχει στο γραφείο του non-paper με εκτιμήσεις των εταιρειών που πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις, αναφορικά με το που κινείται...
το ΠΑΣΟΚ, ποια δεδομένα διαμορφώνονται στο προεκλογικό σκηνικό, και ποιες κινήσεις θα μπορούσαν να αλλάξουν το κλίμα, επιτρέποντας στην Ιπποκράτους να εμπεδωθεί και πάλι ως το κυρίαρχο ρεύμα στην Κεντροαριστερά, περιορίζοντας δραστικά τις διαρροές της.
Το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου έχει επικεντρώσει την προσοχή του στη δημοσκοπική κινητικότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς, του κόμματος του Φώτη Κουβέλη, που στο ξεκίνημα της αυτόνομης διαδρομής της φάνηκε να συσπειρώνει ένα μεγάλο μέρος των απογοητευμένων ψηφοφόρων της παραδοσιακής κομματικής βάσης του ΠΑΣΟΚ.
Μετά την εκλογή Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τις δημοσκοπήσεις είναι ενθαρρυντικά. Και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι όσο θα κορυφώνεται η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, που αναμένεται εξόχως πολωτική, τόσο περισσότερο θα μειώνονται τα ποσοστά της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Καθώς, οι… πρώην απογοητευμένοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ θα επιστρέφουν σταδιακά στην πολιτική και ιδεολογική κοιτίδα τους, προσδοκώντας σε ένα καλύτερο μέλλον, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: