Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Προεκλογική παρέμβαση στήριξης του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. σχεδιάζει ο Κώστας Καραμανλής


Σε μια προσπάθεια να συμβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο στην συσπείρωση της κομματικής βάσης και των στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός που διατηρεί άριστες επαφές με την νέα ηγεσία, σχεδιάζει να εκφράσει με ηχηρό τρόπο την στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά, ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, ο κ. Καραμανλής στις συνομιλίες που έχει συνεχώς με βουλευτές και στελέχη του κόμματος που τον επισκέπτονται στο γραφείο του ή συναντάται μαζί τους σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, επιμένει ότι «ο κ. Σαμαράς πρέπει να στηριχθεί από όλους και με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η ΝΔ να κερδίσει την αυτοδυναμία και να διασφαλιστεί από το εκλογικό αποτέλεσμα μια σταθερή κυβέρνηση».

Συνομιλητής του μάλιστα εξηγούσε ότι αυτήν την προσπάθεια στήριξης την κάνει ο πρώην πρωθυπουργός αθόρυβα και σε συνεχή βάση εδώ και πολύ καιρό και προεξοφλεί ότι...

«πριν τις εκλογές ο Καραμανλής θα προσπαθήσει να στηρίξει όσο μπορεί τον Αντώνη Σαμαρά, αποδεικνύοντας την συνεπή παραταξιακή του στάση».

Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος και πάλι στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα σχεδιάζεται να υπάρξει κοινή εμφάνιση του πρώην Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ώστε να σταλεί το μήνυμα της ενότητας.

Εντω μεταξύ μετά την επιστροφή των 5 από τους 21 διαγραφέντες, νέα δεδομένα δημιουργούνται στην Ν.Δ για την επιστροφή όσων, από τους υπόλοιπους 16, δεν συνεργαστούν με τον Π. Καμένο.
Εν' όψει της έγκρισης της δανειακής σύμβασης την Τρίτη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να επανενταχθούν στην Ν.Δ πολλοί βουλευτές από αυτούς που διεγράφησαν και σκέφτονται τώρα να την υπερψηφίσουν, γεγονός που μπορεί να σηματοδοτήσει και την δική τους επιστροφή στην Ν.Δ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BriefingNews, βουλευτές με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος όπως ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Γιώργος Βλάχος κινούνται στην κατεύθυνση της υπερψήφισης της δανειακής σύμβασης με την επιφύλαξη να την μελετήσουν αναλυτικά.

Ο Κώστας Γκιουλέκας που έχει παραχωρήσει συνέντευξη σε Κυριακάτικη εφημερίδα , δηλώνει : «Παραμένω σταθερός ιδεολογικά και πολιτικά στην ΝΔ και την στηρίζω.»

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Γιώργου Βλάχου, τον οποίο ο Κώστας Καραμανλής παρότρυνε να επιστρέψει στην Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Βλάχος είπε στο star channel: «Δεν μπορεί όλα να σταματούν και να ξεκινούν στο όχι στο μνημόνιο. Η κοινωνία περιμένει να ακούσει και προτάσεις.»

Ο Γιώργος Βλάχος αποκήρυξε την τακτική του Κ. Μαρκόπουλου και άλλων που προσχωρούν στο κόμμα του Κ. Καμένου με το σκεπτικό ότι δεν προτείνουν απολύτως τίποτα ενώ και άλλοι βουλευτές που προσέγγισε ο κ. Καμένος έδωσαν αρνητική απάντηση Αποφασισμένος να παραμείνει εκτός πολιτικής είναι και ο Μ. Τζίμας αν δεν επιστρέψει στην ΝΔ.

Ο δρόμος , πάντως, έχει ανοίξει, καθώς, ακόμη και βουλευτές που ζητούσαν από την αρχή διαγραφές όσων δεν ψηφίσουν το μνημόνιο, εκτιμούν τώρα ότι ήρθε η ώρα να συσπειρωθεί και πάλι η γαλάζια Κ.Ο. Χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά τώρα για μια συνολική κίνηση που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα.

Την επόμενη εβδομάδα μετά την έγκριση της δανειακής σύμβασης στη Βουλή θα κριθεί πόσοι ακόμη από τους διαγραμμένους βουλευτές της ΝΔ θα μπορέσουν να βρεθούν στα γαλάζια ψηφοδέλτια.
briefingnews
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: