Σελίδες

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η αριστερή ψευτοδιανόηση παντού ίδια...Ο Δάντης στην πυρά της πολυπολιτισμικότητας




Ο Δάντης είναι προσβλητικός και ρατσιστής, συκοφαντεί τον εβραϊκό λαό, το ισλάμ και τους ομοφυλόφιλους, οπότε δεν πρέπει να διδάσκεται στα ιταλικά σχολεία.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), Gherush92, που δραστηριοποιείται στην Ιταλία όπου τώρα υποστηρίζει ότι μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του δυτικού πολιτισμού, η Θεία Κωμωδία του Δάντη, δεν θα πρέπει να διδάσκεται στα ιταλικά σχολεία. Η Gherush92 δεν είναι...
μια συνηθισμένη ΜΚΟ, υποτίθεται ότι έχει κύρος και επιρροή. Ασκεί μάλιστα το ρόλο του συμβούλου σε όργανα του ΟΗΕ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Ο ιταλός ιστορικός λογοτεχνίας, συγγραφέας και κριτικός, Giulio Ferroni, μιλώντας για την πρόταση της Gherush92, είπε στον Guardian, ότι πρόκειται για «μια άλλη φρενίτιδα της πολιτικής ορθότητας, που συνδυάζεται με μια ολική απουσία ιστορικής κατανόησης των πραγμάτων.»

Η πολυπολιτισμικότητα είναι η πιο πρόσφατη ουτοπία της αριστεράς που οι κάτοικοι του Αθηναϊκού κέντρου έχουν εδώ και καιρό την ευκαιρία να δουν τα λαμπρά αποτελέσματα της. Και σαν να μην ήταν αρκετό κάποιος να χάνει την ασφάλεια του και την ελευθερία του, τώρα θα πρέπει να χάσει και την όποια πολιτιστική κληρονομιά του έχει απομείνει.

Σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου ο στόχος είναι ο ίδιος, η φυσική, ηθική και πολιτιστική εξάλειψη του δυτικού στοιχείου. Σκοπός δεν είναι μια λογική αποδοχή της διαφορετικότητας, αλλά η ισοπέδωση ενός πολιτισμού που έδωσε στον άνθρωπο την ελευθερία του και την ατομικότητα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: