Σελίδες

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

«Γιώργο άσε το ΠΑΣΟΚ και φτιάξε νέο κόμμα» του λένε οι κηπουροί.


«Γιώργο άσε το ΠΑΣΟΚ και φτιάξε νέο κόμμα» του λένε οι κηπουροί  Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ενας πολύ στενός πυρήνας «παπανδρεϊκών» εισηγείται στον Γιώργο Παπανδρέου να δημιουργήσει νέο κόμμα! Να κάνει δηλαδή ότι δεν έκανε το 2004 όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ.                                                              Ο ίδιος το σκέφτηκε σοβαρά αλλά οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι εγκατέλειψε τη σκέψη. Μάλλον αντελήφθη ότι «δεν του βγαίνουν τα κουκιά» καθώς πλέον το ρεύμα που διαμορφώνεται στην κομματική βάση και στους βουλευτές -ακόμη και πρώην «παπανδρεϊκούς»- είναι συντριπτικό υπέρ του Βαγγέλη Βενιζέλου ενώ από την άλλη ο ίδιος έχει διαγράψει και στελέχη που ανήκαν στο «παπανδρεϊκό ρεύμα» (Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης κ.λπ.) οπότε η αδυναμία συγκρότησης ενός αξιοπρεπούς...
μετώπου είναι φανερή.
«Πολλοί του το εισηγούνται. Ελπίζω να μην κάνει και αυτό το λάθος...» σχολίαζε εμπειρότατος βουλευτής, από τους πλέον πρώιμους και στενούς του συνεργάτες μέχρι πρότινος.
Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Παπανδρέου, είναι προφανές ότι εμπεριέχουν και προσωπικά - ωφελιμιστικά στοιχεία: Οι πολύ στενοί του συνεργάτες δι' αυτού του τρόπου θέλουν και να πάρουν την προσωπική τους «ρεβάνς» για τις κατηγορίες που τους έχουν προσάψει («κηπουροί») αλλά και να διατηρήσουν ένα τουλάχιστον κομμάτι από τη δύναμη τους.
Γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, εφόσον δηλαδή ο κ. Παπανδρέου επιλέξει να «ιδιωτεύσει» πολιτικά, μένοντας ένας απλώς βουλευτής και «πρώην» πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσοι ήταν δίπλα του θα χάσουν κάθε ρόλο.
Ως εκ τούτου, ο μόνος δρόμος που απομένει στον κ. Παπανδρέου (60 ετών σήμερα) είναι να ακολουθήσει την οδό του Κώστα Καραμανλή. Θα τηρήσει αυστηρή ουδετερότητα στα εσωκομματικά και θα περιμένει.
«Θα μείνει στην άκρη, θα περιμένει να φαγωθούμε μεταξύ μας και θα επιδιώξει να επιστρέψει σε δύο χρόνια δικαιωμένος ως σωτήρας» προβλέπει υπουργός.
«Ο Παπανδρέου "δαχτυλίδι" δεν πρόκειται να δώσει σε κανέναν» όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του.
Πάντως σε αυτή τη φάση, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει βρει ένα modus vivendi με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με διαμεσολαβητή μάλιστα τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο.
Τα οικονομικά ανοίγματα του κόμματος δεν επιτρέπουν άλλωστε «μετωπικές αντιπαραθέσεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: