Σελίδες

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η Ντόρα φλερτάρει τους “αδιόρθωτους”




Καθόλη τη διάρκεια της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, αλλά και νωρίτερα, στα πρώτα αυτόνομα βήματα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν κουράστηκε να επιδίδεται σε μια συνειδητή προσπάθεια αποδόμησης του δικομματισμού. Βάλλοντας ευθέως, και σε προσωπικό επίπεδο κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Γιώργου Παπανδρέου, και εσχάτως κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Όπως βέβαια παραδέχεται με σημερινή συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο», ακριβώς με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο επιθυμεί να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση...
συνεργασίας την επομένη των εκλογών. Εκτιμώντας ότι η Δημοκρατική Συμμαχία είναι, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, τα μοναδικά κόμματα που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα και διαθέτουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Έτσι, η Ντόρα Μπακογιάννη προσπαθεί να ξεχωρίσει το κόμμα της από τον… σωρό του αντι-μνημονιακού μπλοκ που κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές, προσδοκώντας ότι σε μια κρίσιμη μάζα μετριοπαθών αλλά αναποφάσιστων ψηφοφόρων, η Δημοκρατική Συμμαχία θα κατοχυρωθεί ως η «3ηλύση».
Στον «Ελεύθερο Τύπο» το λέει ξεκάθαρα: «Είμαστε ο τρίτος δρόμος». Λέει ωστόσο και κάτι ακόμη, που αναιρεί το σύνολο την επιχειρηματολογία της. «Ακούμε τους δυο αδιόρθωτους να τάζουν τα πάντα στους πάντες», εννοώντας προφανώς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά.
Μόνο που με αυτούς τους «αδιόρθωτους» επιθυμεί την ίδια στιγμή να συνεργαστεί, σε μια συμμαχική κυβέρνηση-βαβέλ. Παραβλέποντας ότι έτσι γίνεται και εκείνη… αδιόρθωτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: