Σελίδες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πόσο... ηλίθιους θεωρεί τους Ελληνες ο κύριος Παπανδρέου;


Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ομολογουμένως ουδέποτε καυχήθηκε για τα άριστα Ελληνικά του. Αυτός ήταν κι ένας λόγος για τον οποίο απέφευγε τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις πρόσωπο με πρόσωπο από την περίοδο ακόμα που ήταν κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τα χρόνια της αρχηγίας του και της πρωθυπουργίας του.
Αυτή η ιστορία όμως της προσπάθειας του να ερμηνεύσει με τόσους διαφορετικούς τρόπους το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» που έχει αποδοκιμαστεί πλέον απ' όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον ίδιο τον νέο αρχηγό του, προφανώς δεν σχετίζεται με τα όχι και τόσο πετυχημένη χρήση της Ελληνικής γλώσσας.
Η τελευταία ερμηνεία του «λεφτά υπάρχουν» μέσα από την συνέντευξη του στην εφημερίδα...
Πελοπόννησος είναι - κατά την άποψη μου- ενδεικτική της άποψης που έχει για τον μέσο Ελληνα,: «Άκουσα τον κ. Σαμαρά πρόσφατα, να λέει ότι η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα που την κατάντησαν υπερχρεωμένη.
Ποια είναι η περιουσία της χώρας μας: Είναι ο φυσικός της πλούτος... και είναι - πάνω απ' όλα - το ταλέντο των ανθρώπων της... Τον ευχαριστώ που επαναλαμβάνει όσα λέω εδώ και χρόνια. Αυτό ακριβώς εννοούσα όταν έλεγα «λεφτά υπάρχουν». Ποτέ δεν το εννόησα ως εντολή για παροχές» είπε ο κ. Παπανδρέου.
Με δυο λόγια , ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει πώς το "λεφτά υπάρχουν" της προεκλογικής περιόδου του 2009 αφορούσε στο...ταλέντο των Ελλήνων και στον φυσικό πλούτο της Ελλάδας. Και προφανώς απαιτεί από τους υπηκόους αυτής της χώρας να τον πιστέψουν.
Κατά την άποψη μου δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν : Το πρώτο, να θεωρεί τόσο αφελείς τους Ελληνες και να πιστεύει ότι μπορεί να τους δουλεύει ψιλό γαζί. Το δεύτερο (και πιο...σατανικό) να επιθυμεί με τέτοιες δηλώσεις να προκαλέσει τον κόσμο και να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, από αυτά που ήδη αντιμετωπίζει, στον διάδοχο του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Εκτός αν συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα. Οπότε ας αναλάβει ο κ. Βενιζέλος τα περαιτέρω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: