Σελίδες

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΓΑΠ και Βενιζέλος Στο παρά πέντε θυμήθηκαν συγγνώμες και… brand name!


Αν και σύντομη, αν και σε συνθήκες χρεοκοπίας, η προεκλογική περίοδος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ιδανική! 

Οι συλλήψεις των παρανομούντων πάνε σύννεφο, η Αρετή Τζοχατζοπούλου ακολούθησε τον πατέρα της στη φυλακή, οι «σκούπες» της αστυνομίας για τους λαθρομετανάστες έχουν γίνει καθημερινή υπόθεση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ξεδιπλώνει» το πρόγραμμα και τις ιδέες του (που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει στο διάστημα της υπουργικής παντοδυναμίας του) και ο προκάτοχός του Γ. Παπανδρέου, ζητάει… συγγνώμη. 

Και μάλιστα εκ μέρους του συνόλου του πολιτικού κόσμου (ώστε να μοιραστεί τα βάρη), όπως προκύπτει από συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», όπου ερωτηθείς για... τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την αύξηση της ανεργίας, εξήγησε ότι «δεν μπόρεσα να αποτρέψω τις άδικες αποφάσεις που είχαμε ανάγκη, για να μην καταρρεύσει η χώρα. Και αυτό, είναι ευθύνη όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών δυνάμεων, είτε κυβέρνησαν, είτε όχι τη χώρα. Τους διαβεβαιώνω με το χέρι στην καρδιά πως έκανα ό,τι μπορούσα, έκανα ό,τι ήταν δυνατόν»! 

Μετά την συγγνώμη πάντως, επανέρχεται στην υπεράσπιση της… ορθότητας των κινήσεών του, υποστηρίζοντας πως «καλύτερα οι Έλληνες να θυμώνουν γι’ αυτά που ζουν, παρά να ζήσουν την απόλυτη καταστροφή μιας χρεοκοπίας. Και αυτό το αποτρέψαμε. Ξέραμε ότι θα έχει κόστος. Αλλά ήταν συλλογική η απόφασή μας να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον». 

Επιπλέον, λύνει και το «μυστήριο» με τις πολλές εκδοχές, όσον αφορά στο «λεφτά υπάρχουν», λέγοντάς μας σήμερα πως εννοούσε τον… φυσικό πλούτο της χώρας, δηλώνοντας παράλληλα πως τα περί παραπομπής του στο Ειδικό Δικαστήριο, εντάσσονται στις… επανειλημμένες από πολλούς προσπάθειες «να τελειώσουν την οικογένειά μου». 

Όσο για τον κ. Βενιζέλο, εμφανίσθηκε χθες - σε συνάντησή του με επιχειρηματίες στα γραφεία της Ιπποκράτους - με νέες προτάσεις, αυτή τη φορά για την… ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της ανάπτυξης και της καινοτομίας, σε συνάντησή του με επιχειρηματίες στα γραφεία της Ιπποκράτους. 

Οπότε, είχε και την ευκαιρία να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι πως «δεν περνούν» οι εγγυητικές επιστολές των ελληνικών τραπεζών, για να αντιδράσει ως σχολιαστής, χαρακτηρίζοντας «προσβολή» για την Ελλάδα, την ΕΚΤ και τον EFSF, αυτές τις συμπεριφορές! 

Και βέβαια, θυμήθηκε ότι πρέπει να αποκατασταθεί το… brand name της χώρας, το οποίο, ως γνωστόν, κατέστρεψε το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: