Σελίδες

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Κατάργηση Αστυνομίας και Λιμενικού!

 Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις αναφορικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Κι αν στα οικονομικά ζητήματα, εκφράζονται εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις αναλόγως από ποια συνιστώσα προέρχεται ο ομιλών, αν στα ζητήματα της πορείας ή όχι της χώρας στην Ευρώπη άλλα λέει ο Αλέξης Τσίπρας κι άλλα αφισοκολλούν οι συνεργαζόμενες συνιστώσες, στο θέμα της ασφάλειας φαίνεται ότι προκύπτει ομοφωνία.
Βάσει των αναφερομένων, λοιπόν, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι
προγραμματισμένη η ουσιαστική κατάργηση των σωμάτων ασφαλείας.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα θα αποστρατικοποιηθούν οργανωτικά και θα σταματήσει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ενώ θα...

αλλάξει και η εμφάνισή τους.
Ιδού το συγκεκριμένο απόσπασμα, στην 6η ενότητα του προγράμματος, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τίτλο «η χαρά των κουκουλοφόρων και των λαθρομεταναστών»:

«.... Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι υπηρεσίες Δημόσιας Τάξης πρέπει να είναι πολιτικές υπηρεσίες.

Να αποστρατιωτικοποιηθούν η Αστυνομία και το Λιμενικό σώμα όσον αφορά την οργάνωση, την εκπαίδευση και την εμφάνισή τους.

Να πάψει η εκπαίδευση σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Να διαλυθούν οι ειδικές δυνάμεις που αποσκοπούν στην καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων."

Να απαγορευθεί η οπλοφορία και η παρουσία μυστικών αστυνομικών σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Διατυπώνεται «κριτική» εναντίον μας ότι σύμφωνα με τις προγραμματικές μας προτάσεις θέλουμε να διαλύσουμε την ελληνική αστυνομία και τα σώματα ασφαλείας.
Για άλλη μια φορά διαστρεβλώνονται ή παρερμηνεύονται οι θέσεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες με σαφήνεια μιλάνε για εκδημοκρατισμό και σύγχρονη εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας, για την ολόπλευρη στήριξη των ένστολων εργαζόμενων στο κοινωνικό έργο της ασφάλειας.
Εμείς απέναντι στη λαίλαπα εναντίον των εργαζόμενων που εξαπέλυσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια και ιδιαίτερα τα χρόνια του μνημονίου υπερασπιστήκαμε τους ένστολους εργαζόμενους όπως και όλους τους άλλους. Γιατί για εμάς όλοι οι δημόσιοι λειτουργεί, άρα και οι αστυνομικοί, δεν είναι «συντεχνίες» όπως θέλει να τους συκοφαντεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. (Βλέπε το συναφές επισυναπτόμενο)
Αυτοί όμως που επιμένουν να διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ αποκρύπτουν από τον Ελληνικό λαό ότι αποφάσισαν (μετά την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το νερό κλπ) την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση ακόμη και των υπηρεσιών ασφάλειας που παρέχει η ελληνική αστυνομία. Δηλαδή, έπειτα από την υγεία, την παιδεία και την κοινωνική ασφάλιση τώρα πλέον πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες ασφάλειας θα έχουν μόνο όσοι το αντέχει η τσέπη τους.
Βλέπε παρακάτω συναφές δελτίο τύπου.
------------------------------------------
Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012
Τα επιχειρησιακά μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας προς ενοικίαση στην οικονομική ελίτ της χώρας!
Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσυκλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., θα μπορούν να ενοικιάζονται από ιδιώτες που διαθέτουν την αναγκαία «οικονομική ευρωστία».
Για το σγκεκριμένο θέμα ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, προέβει στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να «δημοπρατεί» τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας:
"Ενοικιαστήριο λοιπόν, στην Ελληνική Αστυνομία θέλει να βάλει η κυβέρνηση.
Η απόλυτη παρακμή: το ανθρώπινο δυναμικό και τα επιχειρησιακά μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας προς ενοικίαση στην οικονομική ελίτ της χώρας!
Πρόκειται για βαρύτατη και επικίνδυνη συνταγματική εκτροπή, που επιχειρείται για ακόμα μια φόρα στις μέρες των «μνημονίων».
Η ριζοσπαστική αριστερά θα πολεμήσει χωρίς εκπτώσεις αυτή την αντισυνταγματική και αντικοινωνική πολιτική που σχεδιάζεται. Θα αγωνιστούμε για να αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία τον πραγματικό κοινωνικό της ρόλο και αποστολή, που είναι η καταπολέμηση του εγκλήματος και η πραγματική προστασία του πολίτη και όχι η καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων, όπως προστάζει η ελληνική και ευρωπαϊκή ελίτ.
Στηρίζουμε τους ένστολους εργαζόμενους, κομμάτι της εργατικής τάξης, που μάχονται με συλλογικές κινηματικές και πολιτικές διαδικασίες, για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας."


Με τη λάσπη, το πολύ να φτάσετε μέχρι τις εκλογές...

Απο εκεί και πέρα όμως, θα πρέπει να εφαρμόσετε το μνημόνιο. Σταματίστε τη λάσπη και τις διαστρευλώσεις και κάντε επιτέλους πολιτική πάνω απο το τραπέζι !!!