Σύμφωνα με τον Σουλτς, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ούτε καταγγελίας, ούτε καν επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Απείλησε δε ότι η μη ακριβής και κατά κεραία τήρηση των όρων του σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Προφανώς ο Μ. Σουλτς ήρθε στην Ελλάδα σε διατεταγμένη από το Βερολίνο (όχι την ΕΕ) υπηρεσία, αλλά δεν κατάλαβε ότι συντρίβοντας κάθε ελπίδα το μόνο κάνει είναι να οδηγεί τους Έλληνες, ακόμα και αυτούς τους οποίους ήρθε να στηρίξει, στην απόγνωση!
Μήπως ξεχνά ο Σουλτς ότι πλέον και οι δύο «μονομάχοι» των επερχόμενων εκλογών μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου; Δηλαδή τι επιδιώκει ο κύριος αυτός που τον θεωρούσαμε μετριοπαθή πολιτικό, να δικαιώσει τις ακραίες θέσεις του ΚΚΕ περί Ευρώπης; Επίσης, γιατί ο Σουλτς, πέραν των απειλών, δεν είπε ποιες θα ήταν οι συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ για την Ιταλία και κυρίως για την Ισπανία για να μην πούμε για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι απλά για την Ευρωζώνη;
Όλα δείχνουν ότι η γερμανική πλευρά έχει αποφασίσει να αρθρώνει ενιαία «διαπραγματευτική» φωνή σε μια προσπάθεια να εξέλθει από το αδιέξοδο που την έχει τοποθετήσει η δική της αδιαλλαξία. Το πρόβλημα είναι βέβαια ότι με τον τρόπο αυτό λογική συνεννόηση δεν μπορεί να υπάρξει, όταν από τη μία πλευρά βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί ότι οι πάντες του χρωστούν και από την άλλοι οι Γερμανοί που υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο…
Εν ολίγοις, όταν υπάρχουν δύο εξτρεμισμοί στο τραπέζι, η εξισορρόπηση και η αναζήτηση ενός λογικού συμβιβασμού με γνώμονα το κοινό συμφέρον – που υπάρχει – καθίσταται από πολύ δύσκολη έως αδύνατη διαδικασία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου