Σελίδες

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Με αυτούς θα συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας;



"Δεν έχω ξαναδεί εδώ και καιρό τέτοια πολιτική διπλών προτύπων, έλλειψης αρχών και απομάκρυνσης από τις αξίες που οι ίδιοι διαλαλούν δημόσια, σε ό,τι αφορά στην περίπτωση της πΓΔΜ. Αγνοούν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης. Τις χώρες αυτές [μέλη του ΝΑΤΟ] τις θεωρώ φίλους μας, ωστόσο είναι ταυτόχρονα περισσότερο φίλοι με την Ελλάδα. Έτσι ήταν τα τελευταία 21 χρόνια και γι' αυτό η Ελλάδα τα καταφέρνει να παρενοχλεί την πΓΔΜ στο μέγιστο, χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες. Θα παραμείνουμε αφοσιωμένοι στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου μας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα εργαστούμε προς αυτό το στόχο. Εάν κάποιος λέει την αλήθεια, δεν σημαίνει πως ξεκινάει αντιπαράθεση με τους στρατηγικούς εταίρους"




Σλόμπονταν Κασούλε (πρώην υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ)

" Εάν η πΓΔΜ στείλει περισσότερους στρατιώτες σε αποστολές του ΝΑΤΟ κατά κεφαλήν, εάν οι στρατιώτες της πολεμήσουν την τρομοκρατία σε Αφγανιστάν και Ιράκ με εξαιρετικό επαγγελματισμό ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, εάν ικανοποιήσουμε όλα τα πρότυπα και κριτήρια, επιτύχουμε όλες τις μεταρρυθμίσεις και δεν λάβουμε τίποτα ως απόκριση, τότε η πΓΔΜ έχει δίκιο να είναι επικριτική σε ό,τι αφορά στις διαδικασίες και στη συμπεριφορά κάποιων κρατών. Στην περίπτωση της Ελλάδας, φαίνεται εδώ πως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ επιβραβεύουν την κακή συμπεριφορά. Μια τέτοια προσέγγιση είναι ήδη εξαιρετικά δαπανηρή για την ΕΕ και ελπίζουμε πως δεν θα είναι εξίσου δαπανηρή για το ΝΑΤΟ"


Μέτο Κολόσκι (Πρόεδρος της Σκοπιανής Διασποράς)

" Τα μέλη της συμμαχίας συμφώνησαν κατά τη σύνοδο στο Σικάγο αυτή την εβδομάδα πως "η επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος, στο πλαίσιο του ΟΗΕ" αποτελεί νέα προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ. Ωστόσο, από το 2008, η Ελλάδα έχει αγνοήσει τις υποχρεώσεις της βάσει του πλαισίου. Η νέα αυτή προϋπόθεση υποδηλώνει πως ο μόνος τρόπος προόδου για την πΓΔΜ είναι να αρνηθεί την ίδια την ταυτότητά της. ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία έχουν επιλέξει επίσημα να αγνοήσουν απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου Δικαιοσύνης το Δεκέμβρη του 2011, η οποία χαρακτήρισε παράνομο το βέτο της Ελλάδας στο πλαίσιο της Προσωρινής Συμφωνίας του 1995 ανάμεσα σε πΓΔΜ και Ελλάδα, συμφωνία υπό τη μεσολάβηση του ΟΗΕ η οποία επεγράφη από αμφότερα τα έθνη, ωστόσο -- σύμφωνα με κάποια κράτη του ΝΑΤΟ -- είναι δεσμευτική μόνο για την πΓΔΜ".


Τοντόρ Πετρόφ (Πρόεδρος του Παγκόσμιου Σκοπιανού Συνεδρίου και συνεργάτης του Γκρουέφσκι)

" Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική, η Ελλάδα είναι Μακεδονική! Εάν η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την Μακεδονία, η Ελλάδα δεν θα μείνει ολόκληρη! Aν για την Ελλάδα οι Μακεδόνες είναι Σλάβοι, τότε οι Σλάβοι στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οι μαύροι κάτω στην Αθήνα! Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι Μακεδόνες και η Μακεδονία, είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο Έλληνες! Να είσαι Έλληνας δεν σημαίνει εθνικότητα, αλλά να είσαι Χριστιανός! Ο ψεύτικος Ελληνικός πολιτισμός και ιστορία, όπως και ο Ευρωκεντρισμός πλησιάζει στο τέλος του! Ο κόσμος δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο! Αμήν! "


Ντίμιταρ Μίρτσεφ (πρώην πρεσβευτής και ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της πΓΔΜ)

" Η αλλαγή του ονόματος της πΓΔΜ δεν αποτελεί μόνο παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματος της ταυτότητας που προβλέπεται σε όλα τα βασικά έγγραφα του ΟΗΕ, αλλά επίσης απειλή για την ασφάλεια της περιοχής καθώς οι εδαφικές φιλοδοξίες των γειτόνων της πΓΔΜ δεν έπαψαν ποτέ. Το γεγονός αυτό πρέπει να είναι κυριαρχικό στη σκέψη των ηγετών του ΝΑΤΟ". Η πΓΔΜ πρέπει να σταματήσει αμέσως τη διαδικασία των 'διαπραγματεύσεων για το όνομα' και τυχόν άλλες εκχωρήσεις στο πλαίσιο του προσωρινού συμφώνου του 1995 με την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος Ιβάνοφ πρέπει, αμέσως και χωρίς επιφυλάξεις, να ενημερώσει το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ πως παρά την καλή θέληση της πΓΔΜ, οι διαφορές με την Ελλάδα παραμένουν και η χώρα θα συνεχίσει την ένταξή της στον ΟΗΕ μόνο υπό το ιστορικό όνομά της - Μακεδονία ".

MacedoniaHellenicLand.Eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: