Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Τα «μαύρα μαντάτα» που φέρνει η κάλπη φτάνουν στα άκρα τον «πράσινο εμφύλιο» .

 
Η φτώχεια φέρνει γκρίνια. Τα «μαύρα μαντάτα» για το εκλογικό αποτέλεσμα που φτάνουν στο ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν. Τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια τους στα κρυφά και γκρινιάζουν, εκτιμώντας ότι η στρατηγική Βενιζέλου δεν καρποφορεί.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται ενοχλημένος από την ελλιπή στήριξή τους. Ενδεικτικό είναι ότι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου «δείχνουν» στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους «πρωτοκλασάτους» ως απόντες προεκλογικά, με μόνη τους έγνοια την προσωπική τους μάχη για τον σταυρό και μόνη συμμετοχή τους την τελευταία εβδομάδα, οπότε «επιστρατεύτηκαν» ουσιαστικά και επισκέπτονται την περιφέρεια.

Τα «πράσινα» μεγαλοστελέχη...

προσάπτουν στον Ευ. Βενιζέλο το αντίστροφο. Μετρώντας βεβαίως τα λόγια τους -για ευνόητους λόγους προεκλογικά-, του καταλογίζουν ότι έκανε «one man show», χωρίς ηγετική ομάδα, αλλά και χωρίς να είναι έτοιμος και να έχει τη δέουσα στρατηγική, πέφτοντας τελικά σε αντιφάσεις, καθώς και ότι δεν αξιοποίησε το «φαινόμενο Ολάντ».

Οι «κρυμμένοι» μέχρι πρότινος υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν τώρα πάρει σβάρνα τα ΜΜΕ -καθώς στον δρόμο δεν τολμούν να βγουν -, προσπαθώντας να «επανασυσπειρώσουν» τους παλιούς «πράσινους» ψηφοφόρους, μην αποφεύγοντας πάντως τα «μαχαιρώματα».

Η στρατηγική κατά της «χαλαρής ψήφου» αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Γραμματείας Εκλογικού Αγώνα τη Δευτέρα, μαζί με την ανάγκη να τεθεί εντονότερα ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ και να καταστεί σαφές ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο» για συμμετοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Παραλλήλως αποφασίστηκε να μπει στο κάδρο της συζήτησης για την αστυνόμευση και ο «ξεχασμένος» Χρ. Παπουτσής.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη διακαναλική συνέντευξη Βενιζέλου και ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί την σημερινή επίσκεψη στη Ρόδο, κυρίως όμως στην ανοιχτή συγκέντρωση της Παρασκευής στο Σύνταγμα, για την οποία κινείται γη και ουρανός στην Ιπποκράτους, μπας και καταφέρουν στοιχειωδώς αξιοπρεπή συμμετοχή του κόσμου.

Σαφή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την «κυβέρνηση συνεργασίας», ώστε να μην οδηγηθούν σε παραίτηση τα στελέχη της υπό το βάρος κατηγοριών περί σφετερισμού της εξουσίας, ζήτησε ο Αν. Λοβέρδος, ενώ να… μαζέψει όσα είπε για τη «συγγνώμη» που δεν αρκεί επιχείρησε, επαναλαμβάνοντάς το πάντως (!), η Αννα Διαμαντοπούλου, υποστηρίζοντας αίφνης ότι ο κ. Βενιζέλος μιλά με ρεαλισμό.

Μαριτίνα Ζαφειριάδου


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: