Σελίδες

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, ή… αναμένοντας την EUROGENDFOR




Δρ. Ιωάννης Παρίσης* στο «ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ»
Η κατάσταση που επικρατεί στην Πατρίδα μας προκαλεί σε όλους αγανάκτηση, θυμό, θλίψη… Αυτό όμως δεν δικαιολογεί να φθάνουμε σε θέσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τη ρήση του τίτλου του άρθρου αυτού. Διαφορετικά οδηγούμαστε στην αποδοχή ανακριβειών που κάθε ιστολόγιo, σε Γαλλία και Γερμανία γράφει για την Ελλάδα.
Για μια ακόμα φορά έρχεται στη δημοσιότητα το θέμα της EUROGENDFOR και η «ετοιμότητά» της να… επέμβει στην Ελλάδα, με ένα άρθρο με τίτλο «EUROGENDFOR: ο ιδιωτικός στρατός της ΕΕ έτοιμος να αναχωρήσει για την Ελλάδα». Πρόκειται για μετάφραση άρθρου που δημοσιεύθηκε σε γερμανικό (uhupardo) και...
γαλλικό (comite-valmy.org) ιστολόγια, και αναδημοσιεύθηκε σε άλλα, και σε μεγάλο αριθμό ελληνικών ιστολογίων. Από μια ματιά που έριξα ειδικά στο δεύτερο, σχημάτισα την εντύπωση ότι εκφράζει για την ΕΕ θέσεις που προσεγγίζουν μάλλον εκείνες του… ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ!
Προ εξαμήνου έγραψα ένα κείμενο (Περί ευρωπαϊκής αστυνομίας και… άλλα παραμύθια!απαντώντας στα «σενάρια» που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο περί «ευρωπαϊκών δυνάμεων καταστολής εξεγέρσεων», αναφερόμενα κατά βάση στην EUROGENDFOR ή EGF. Δεν θα επαναλάβω τις θέσεις μου εκείνες, οι οποίες απαντούν στις ανακρίβειες που περιέχονται στο εν λόγω άρθρο. Θα ήθελα απλώς να επισημάνω επιγραμματικά τα εξής:
  • Η Γερμανία δεν συμμετέχει στην εν λόγω δύναμη.
  • Καμία μυστικότητα δεν υπάρχει σε ότι αφορά την EGF. Όλα είναι στη δημοσιότητα και σε κοινή θέα, με παρουσία δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ κλπ.
  • Η συμμετοχή είναι ανοικτή σε όλα τα μέλη της ΕΕ. Αν η Ελλάδα είχε ανάλογη δύναμη (όπως η πρώην Χωροφυλακή) θα μπορούσε να γίνει μέλος.
  • Το γαλλικό ιστολόγιο, εκτός από το έμβλημα της EGF είχε τη «φαεινή» ιδέα να δημοσιεύσει και μία σύνθεση φωτογραφιών, νομίζοντας ότι αναφέρονται στην δύναμη αυτή. Πρόκειται όμως για το Ευρωπαϊκό Σώμα, όπως φαίνεται από το έμβλημα.
Με όλα αυτά δεν θα πρέπει να μας εντυπωσιάσει αν δούμε στο μέλλον δημοσιεύματα ακόμα και για άφιξη… εξωγήινων στην Ελλάδα. Μήπως κάποιοι στην Ευρώπη μας δουλεύουν και σύντομα θα αρχίσουν να μας «ενημερώνουν» για το πότε θα γίνει… η Δευτέρα Παρουσία (!!!);
* Υποστράτηγος ε.α. Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: