Σελίδες

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Περισσσός. Η κάλπη φέρνει νεύρα!

 
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης (πολιτικής εννοείται...) βρίσκονται η Αλέκα Παπαρήγα και όλος ο ηγετικός πυρήνας του ΚΚΕ μετά το εκλογικό... "χαστούκι" που δέχτηκε το κόμμα στις εκλογές. Κι αυτό γιατί στον κόσμο του κόμματος είχε καλλιεργηθεί κλίμα αναμονής για ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, με δεδομένη την αγωνιστικη ταυτότητα του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις κατά του μνημονίου.
Το αποτέλεσμα όμως που προέκυψε -επί της ουσίας στασιμότητα του κόμματος σε περίοδο που όλες ο "αντιμνημονιακές" δυνάμεις βγήκαν κερδισμένες- φυσικό ήταν να προκαλέσει ερωτηματικά και απογοήτευση. Και την κατάσταση επιδεινώνει το εκλογικό άλμα του ΣΥΡΙΖΑ που...

θεωρείται κύριος αντίπαλος του κόμματος.
Στον Περισσό γνωρίζουν βέβαια ότι αυτό που τους κόστισε εκλογικά ήταν η σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και η κάθετη απόρριψη της πρότασης για σύμπραξη της αριστεράς και επιδίωξη αριστερής κυβέρνησης.
Παρ' όλα αυτά και παρά τις πιέσεις που δέχεται η καθοδήγηση του ΚΚΕ από τη βάση και οπαδούς του κόμματος δεν αφήνει ούτε χαραμάδα ανοιχτή σε ενωτικές εξελίξεις στην αριστερά. Κι αυτό γίνεται φανερό τόσο από τις δηλώσεις της κ. Παπαρήγα, όσο κι από τις δηλώσεις των στελεχών της, οι οποίες περισσότερο απευθύνονται προς τα μέσα, προς το κόμμα, και οχι προς τα έξω, προς την κοινωνία.
Και το γεγονός ότι τα ερωτηματικά επιμένουν, όπως και το γεγονός ότι έρχονται νέες εκλογές και το πρόβλημα θα αναζωπυρωθεί, είναι φυσικό να προκαλεί νευρικότητα στους ανώτερους κύκλους του ΚΚΕ.
Δεν λείπουν τέλος εκείνοι που περιμένουν να τελειώσει η ιστορία με τις επερχόμενες νέες εκλογές για να ανοίξει η συζήτηση στο κόμμα για την εκλογική τακτική του, αλλά και για τη στρατηγική του απέναντι στα μνημόνια και στις άλλες αριστερές δυνάμεις. Μια συζήτηση που πιθανότατα θα οδηγήσει σε εσωκομματικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: