Σελίδες

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Οι αρχηγοί ας διαλέξουν: Νεκροπομποί ή σωτήρες!

του Χρήστου Πασαλάρη
 

ΕΦΤΑ ολόκληρα 24ωρα πέρασαν από το ηχηρό χαστούκι της 6ης Μαΐου στα καλοθρεμμένα μάγουλα του δικομματισμού αλλά οι βαρόνοι του πολιτικού πανθέου δεν κατάφεραν ΟΥΤΕ ΘΕΛΗΣΑΝ να μονοιάσουν για να φτιάξουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα έσωζε τη δόλια πατρίδα από τον κατήφορο.

ΣΑΜΑΡΑΣ, Τσίπρας, Βενιζέλος και δευτεραγωνιστές έπαιξαν τους ρόλους τους ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας που και αυτός θα παίξει αύριο τον δικό του τελευταίο ρόλο. Το Σύνταγμα τηρήθηκε καταλεπτώς, αλλά η πατρίδα τρέχει λαχανιασμένη προς το άγνωστο συρόμενη από δύο μπλοκ παρατεταγμένα το ένα απέναντι στο άλλο: Από τη μια μεριά οι λεγόμενοι «Ευρωπαίοι» της Δεξιάς και από την άλλη οι «αντιμνημονιακοί» της Αριστεράς.

ΤΟ ΘΕΟΤΡΕΛΟ αυτή τη φορά είναι ότι όλοι οι σκεπτόμενοι Ελληνες βρίσκουν δίκαιες και απόλυτα λογικές αρκετές από τις βασικές θέσεις αμφοτέρων...

των πλευρών. Και απορούν πώς δεν μπουν να τις συνταιριάζουν έτσι ώστε να εμφανιστούμε ενωμένοι, υπερήφανοι και απαιτητικοί στους δανειστές μας.

ΙΔΕΤΕ λοιπόν μερικές από τις σωστές θέσεις των δύο πλευρών, συντεθειμένες σε ενιαίες φράσεις:

ΝΑΙ, να μείνουμε στην Ευρώπη, να μείνουμε στο ευρώ, αλλά ΟΧΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, όχι ξεβράκωτοι, όχι ζητιάνοι!..

ΝΑΙ, να μείνουμε στην Ευρώπη (όπως μένει ο κομμουνιστής Χριστόφιας της Κύπρου) αλλά κερδισμένοι, όχι ταπεινοί, όχι με κουρελιασμένη την εθνική μας ταυτότητα.

ΝΑΙ, να τηρήσουμε τις δανειακές μας υποχρεώσεις, να σεβαστούμε τις υπογραφές μας, αλλά όχι να ξεπατώσουμε τον δυστυχισμένο Ελληνα με νέες θυσίες...

ΝΑΙ, να διαπραγματευθούμε σκληρά για ηπιότερο μνημόνιο αλλά όχι και να κάνουμε τους «νταήδες» ότι ακυρώνουμε τα δάνεια και γυρίζουμε στη δραχμή, εκμηδενίζοντας τις καταθέσεις του κοσμάκη.

ΝΑΙ, να κρατηθούμε μέσα στην ευρωπαϊκή «Βαστίλη», αφού δεν γίνεται να την γκρεμίσουμε, αλλά να βελτιώσουμε τους όρους... κράτησής μας, αγωνιζόμενοι από κοινού με τους νότιους της Ευρώπης...

ΝΑΙ, να φασκελώσουμε τη φράου Μέρκελ και τη μαντάμ Λαγκάρντ αλλά να θυμόμαστε ότι η ξενοκρατία εξαγόρασε και διέφθειρε ουκ ολίγους δικούς μας και ότι το φταίξιμο για την υποδούλωση της πατρίδας ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!..

ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, όλοι εμείς οι σκεπτόμενοι Ελληνες θυμόμαστε σήμερα, 25 μέρες πριν από τις νέες εκλογές (αν τελικά οδηγηθούμε σε αυτές) ότι Μάιο μήνα η πατρίδα έδειχνε πάντα το ηρωικό της πρόσωπο. Αξίζει να το ζωντανέψουμε:

ΜΑΪΟ του 1941 έδωσε την ιστορική «μάχη της Κρήτης» που χάλασε τα σχέδια του Χίτλερ, με αποτέλεσμα να χάσει τον πόλεμο. Το θυμάται ο κ. Μιχαλολιάκος;

ΤΟΝ ΙΔΙΟ μήνα ο Γλέζος και ο Σάντας κουρέλιασαν τη γερμανική σημαία στην Ακρόπολη και έμαθαν την Ευρώπη να αντιστέκεται στον φασισμό.

ΤΟΝ ΙΔΙΟ 
μήνα ο Αρης ανέβασε στα βουνά την πρώτη αντάρτικη ομάδα, όπως έπραξε λίγο αργότερα και ο Ζέρβας, για να φτάσουν αμφότεροι στην εποποιία του Γοργοποτάμου...

ΤΟΝ ΙΔΙΟ μήνα, το 1944, οι 200 πατριώτες της Καισαριανής που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, έδειξαν στην ανθρωπότητα πώς πρέπει οι «ήρωες να πολεμούν και να πεθαίνουν σαν Ελληνες»!..

ΘΑ ΑΝΤΙΤΕΙΝΟΥΝ όμως και σκεπτικιστές ότι Μάιο μήνα του 431 π.Χ. ξεκίνησε ο Πελοποννησιακός πόλεμος που κατέστρεψε την αρχαία Ελλάδα. Οπως Μάιο του 1833 καταδικάστηκαν σε θάνατο ο Κολοκοτρώνης και ο Πλαπούτας. Οτι τον ίδιο μήνα του 1947 άνοιξε το κολαστήριο της Μακρονήσου. Οτι Μάιο του 1963 δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης και ότι την Πρωτομαγιά του 1976 βρήκε περίεργο θάνατο ο μάρτυρας Παναγούλης.

ΕΙΝΑΙ η μπροστινή και η πίσω όψη της δόλιας πατρίδας που όμως επιμένει να ζει, να αντιστέκεται, συχνά δε να μεγαλουργεί με Περικλήδες και Βενιζέλους, κάποτε δε να προδίδεται από Εφιάλτες και από...

... ΑΛΛΑ
 ας αφήσουμε την ιστορία να συμπληρώσει αυτή την τελευταία φράση. Και, προς το παρόν, ας εξαντλήσουμε την υπομονή μας μήπως και συνέλθουν έστω και την τελευταία στιγμή οι πολιτικοί μας ηγέτες έτσι ώστε μεθαύριο από νεκροπομποί να γίνουν ξαφνικά και, ως διά μαγείας, σωτήρες του έθνους!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: