Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο Ομπάμα «ψηφίζει» Ελλάδα και πιέζει… προεκλογικά;

Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα, μετέφερε η Αμερικανίδα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Λαέλ Μπρέναρντ, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ευρώπη, με αντικείμενο την κρίση χρέους.
«Η Ελλάδα είναι παλαιά φίλη και σύμμαχος των ΗΠΑ. Ο πρόεδρος Ομπάμα, δήλωσε πως αναγνωρίζουμε πλήρως τις θυσίες του ελληνικού λαού αυτή την κρίσιμη περίοδο. Στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού λαού, καθώς εκείνος συνεχίζει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις” δήλωσε η Αμερικανίδα υπουργός. Η Μπρέναρντ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ Σμαρτ, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Γεώργιο Ζαννιά.
Η «Wall Street Journal» ανέφερε ότι στόχος της περιοδείας είναι η άσκηση πίεσης στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να αντιμετωπιστεί επιτέλους σοβαρά η ευρωπαϊκή κρίση. Η «Washington Post» γράφει ότι η αναζωπύρωση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, με την επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία και την απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προκάλεσε την περιοδεία.

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια: