Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο Βενιζέλος αποδεικνύεται, παρά το βάρος του, πολύ «λίγος». Αυτήν την στιγμή παριστάνει τον...

...αμέτοχο θεατή σ΄ ένα ντέρμπι για δύο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου εμφανίζουν ένα ντέρμπι μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στοιχεία των ερευνών δείχνουν ότι οι διαφορές των δυο κομμάτων είναι μικρές ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που διαπιστώνουν απόλυτη ισοπαλία.


Ποιος τελικά θα επικρατήσει από τους δύο και με ποια διαφορά θα το πληροφορηθούμε το βράδυ των εκλογών κι εκεί θα διαπιστώσουμε αν οι δημοσκόποι θα πέσουν μέσα ή θα διαψευστούν, όπως συνέβη σε μεγάλο βαθμό στην αναμέτρηση της 6ης Μαΐου


Αυτό που προκύπτει με απόλυτη βεβαιότητα τόσο από τις έρευνες όσο και...
από την καθημερινότητα την οποία βιώνουμε είναι η παντελής αδυναμία του ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου να καταφέρει να ξεφύγει από τα... τάρταρα του 13-14% στα οποία το έστειλαν οι ψηφοφόροι πριν από λίγες εβδομάδες.


Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν δείχνει ενισχυμένο, όπως η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εξακολουθεί να φυλλοροεί καθώς ψηφοφόροι του εμφανίζονται να το εγκαταλείπουν προς τους δύο άλλους μονομάχους.


Είναι ίσως το τόσο πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν του; Η αδυναμία του κ. Βενιζέλου να αναδείξει οποιοδήποτε νέο πρόσωπο; Μήπως η ουσιαστική δημόσια παραδοχή του ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους με τους δανειστές μας αλλά δεν το πάλεψε όσο έπρεπε;


Ότι από αυτά και να συμβαίνει, ο κ. Βενιζέλος πηγαίνει σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση δείχνοντας-προς το παρόν- απόλυτη αδυναμία να αναδειχτεί σε βασικό <<παίχτη>> της επόμενης ημέρας, όπως ο ίδιος λέει ότι φιλοδοξεί να είναι.


Αν η ΝΔ καταφέρει να πάρει την πρωτιά, ο κ. Βενιζέλος δεν θα έχει να διαπραγματευτεί απολύτως τίποτα. Θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να στηρίξει μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρα.


Αν πάλι , πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα ίσως να είναι λίγο καλύτερα αφού οι δυνατότητες συνεννόησης του με τον Αλέξη Τσίπρα δείχνουν περιορισμένες. Έτσι το ΠΑΣΟΚ μένοντας εκτός κυβερνητικού σχήματος, ίσως έχει κάποιες μικρές πιθανότητες να δει ορισμένους από τους ψηφοφόρους του που το εγκατέλειψαν προς τον ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέφουν κάποια στιγμή.


Με την προυπόθεση φυσικά, ότι μετά από ένα νέο εκλογικό στραπάτσο ανάλογο με αυτό της 6ης Μαΐου, ο κ. Βενιζέλος θα εξακολουθεί να είναι ακόμα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αλλά κι αυτό, μάλλον αβέβαιο φαίνεται .
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: