Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ναυάγησε το αναπτυξιακό πρόγραμμα στην Ιταλία

Η ανάπτυξη αναβάλλεται στην Ιταλία εξαιτίας της ελλιπούς ρευστότητας. Και η έλλειψη φέρνει… γκρίνια
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μ. Μόντι
Η ανάπτυξη αναβάλλεται στην Ιταλία εξαιτίας της ελλιπούς ρευστότητας. Και η έλλειψη φέρνει… γκρίνια, με πρώτο «παραπονούμενο» τον υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Κοράντο Πάσερα, ο οποίος είχε καταθέσει και το σχετικό πρόγραμμα στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. Ο Πασέρα, μετά το ναυάγιο του προγράμματος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.
Αλλά και ο ιταλικός Τύπος θέτει θέμα αμφισβήτησης της αποτελεσματικότητας του πρωθυπουργού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι απέτυχε να...

αναστρέψει την οικονομική αποδυνάμωση της Ιταλίας. Αμφιβολίες -σε ανεπίσημο ακόμα επίπεδο- σχετικά με το αν ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα καταφέρει να παραμείνει στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης μέχρι την ερχόμενη άνοιξη, οπότε και λήγει κανονικά η νομοθετική περίοδος, εκφράζουν και στελέχη του προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος και του μπερλουσκονικού «Λαού της Ελευθερίας». Αν «αυτή η κυβέρνηση δεν καταφέρνει να λύσει τα προβλήματα της χώρας, θα ήταν λάθος να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τη στήριξή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματέο Ορφίνι, υπεύθυνος πολιτισμού του Δημοκρατικού Κόμματος.Αλλά και αρκετοί βιομήχανοι δεν κρύβουν, πλέον, τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση, λόγω της καθυστέρησης των μέτρων για την ανάπτυξη.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: