Σελίδες

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να (ξανα)κερδίσει ψηφοφόρους της. Κάπως αργά ξύπνησαν εκεί στην Συγγρού...

nd_new
Στις ερχόμενες εκλογές κρίνεται τόσο η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη όσο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό ήταν το μήνυμα που θέλησε να υπογραμμίσει ο Αντώνης Σαμαράς περιοδεύοντας σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία.
Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής, άλλωστε, δεν έγινε τυχαία: στους τρεις νομούς καταγράφηκε στις κάλπες της 6ης Μαΐου μαζική διαρροή πρώην ψηφοφόρων της ΝΔ προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου αλλά και τη Χρυσή Αυγή και το πρόγραμμα περιοδειών του κ. Σαμαρά στοχεύει στον επαναπατρισμό τους.
Και στους τρεις νομούς ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στα σημεία του γαλάζιου προγράμματος που απευθύνονται πρωτίστως στο κοινό που προσεγγίζουν η Χρυσή Αυγή και ο ΛΑΟΣ, με κορυφαία την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας. Σε όλες αυτές τις περιφέρειες, όπως τονίζουν επιτελικά στελέχη της ΝΔ, η προεκλογική εκστρατεία εξελίσσεται πλέον πόρτα πόρτα, ενώ στη χθεσινή περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία σε περίοπτη θέση δίπλα στον κ. Σαμαρά βρέθηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με την προσδοκία ότι θα αποτελέσει αποτελεσματικό δίαυλο με τους ακραιφνείς...
συντηρητικούς ψηφοφόρους.
Σημειώνεται ότι σε Ημαθία και Πιερία οι Ανεξάρτητοι Ελλληνες ξεπέρασαν το εθνικό ποσοστό τους, προσεγγίζοντας το 12,5%. Με τον ίδιο στόχο είχε προηγηθεί η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Ρόδο, όπου το κόμμα Καμμένου έχασε οριακά την πρώτη θέση, αγγίζοντας το 18%, ενώ από το επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού σχεδιάζεται το Σαββατοκύριακο και εξόρμηση του κ. Σαμαρά σε Κορινθία και Αχαΐα. Στην Κορινθία η Χρυσή Αυγή κατέγραψε σε πανελλαδικό επίπεδο το υψηλότερο ποσοστό της (με 11,98%) και αναδείχθηκε τέταρτο κόμμα. Μιλώντας στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κατερίνης, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι «παίζει πόκερ με το μέλλον της χώρας» αν δεν αναθεωρήσει τη θέση του περί καταγγελίας της δανειακής σύμβασης. Τόνισε, δε, ότι «ο καθένας πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης με την ευρωζώνη, διότι πλέον η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους».
Στις συσκέψεις που είχε με τοπικούς φορείς και τοπικά κομματικά στελέχη - οι οποίες έγιναν στον απόηχο της βιαιοπραγίας Κασιδιάρη - προανήγγειλε «μαζικές απελάσεις» παράνομων μεταναστών. «Θα υπάρξει πόλεμος στη λαθρομετανάστευση και στο παρεμπόριο», ήταν το μήνυμα που φρόντισε να εκπέμψει από χθες.
Ως κεντρικό στόχο του δικού του προγράμματος έθεσε τη μείωση της ανεργίας, η οποία θα προέλθει τόσο μέσα από αλλαγές στη δανειακή σύμβαση προς μια νέα αναπτυξιακή κατεύθυνση όσο και από ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο για τη χώρα. «Θα φάω σίδερα προκειμένου να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα...», ήταν η κορύφωση της επιχειρηματολογίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: