Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Το «μόρφωμα» του ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε διάσπαση!

Οι πιο αισιόδοξοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει… αυτοδύναμη κυβέρνηση (του βουνού) μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Αισιόδοξοι, πρώην ή… πάντα οπαδοί του ΠΑΣΟΚ βέβαια, οι οποίοι διαβλέπουν στις πολιτικές προοπτικές του κόμματος με τις αναρίθμητες συνιστώσες και τις ακόμη περισσότερες διαφορετικές απόψεις, τη μεγάλη ευκαιρία για να παραμείνει το Κίνημα της καρδιάς τους, δηλαδή… οι ίδιοι στην εξουσία. Από την πίσω πόρτα.
Υπάρχουν και οι… λιγότερο αισιόδοξοι. Που δεν φλερτάρουν καθημερινά με το διαζύγιο από την κοινή λογική, αλλά με την απτή πραγματικότητα που μας περιβάλλει. Οι περισσότεροι από αυτούς ενστερνίζονται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται προ των πυλών της διάσπασης. Αν όχι μέχρι την Κυριακή, που είναι δύσκολο, μετά βεβαιότητας..
μετά την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, που είναι και πιο λογικό.
Διάσπαση σε ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και…

εξωτερικού. Με τον πρώτο να προσπαθεί να πείσει μια κοινωνία η οποία θα αναρωτιέται γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν εφαρμόζει όσα υποσχέθηκε, ότι… δεν καταλαβαίνει η κοινωνία καλά. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις του.
Και με τον δεύτερο, τον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού, να εμφανίζεται… αρνάκι στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο, στο Στρασβούργο, στη Φρανκφούρτη… παντού. Όπου υπάρχουν κέντρα εξουσίας, όπου ο συμπαθής Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου θα αισθάνονται την ανάγκη να δίνουν καθημερινά εξετάσεις… καλής διαγωγής.
Αυτή η διάσπαση, θα ακολουθηθεί από ακόμη μια: Ο ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού, θα διασπαστεί στη ρομαντική Αριστερά και στο γνωστό και αδιόρθωτο ΠΑΣΟΚ. Το ποιος θα νικήσει φυσικά, είναι περιττό να το αναφέρουμε. Εκείνος που έχει τη δύναμη, για παράδειγμα, να… κατεβάζει τους διακόπτες της ΔΕΗ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: