Σελίδες

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο διδάσκει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας.

Πώς θα σας φαινόταν αλήθεια η κόρη σας ή ο υιός σας, όταν γύριζε στο σπίτι και σας έλεγε με βαρύγδουπο ύφος και με σιγουριά ...πρύτανη Πανεπιστημίου ότι «ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του δεν ήταν Έλληνες»;

Και ρωτάς σαν γονέας: «Πού το έμαθες αυτό παιδί μου;»
«Στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Το έλεγε ο καθηγητής στους φοιτητές και εμείς ακούγαμε.»
«Ποιος καθηγητής;»
«Ο κύριος Κ....»

Σύμφωνα με το υιό μου, ο καθηγητής μίλαγε για ένα ιστορικό θέμα και μέσα στη συζήτηση ανέφερε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι Έλληνας και ελληνοποιήθηκε από τον Αριστοτέλη!

Δεν είμαι ιστορικός για να μπω σε αυτή την αντιδικία. Υπάρχουν συνάδελφοι του κ. Κ.... για να αναλύσουν αν ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας ή όχι.

Ζητούμε όμως από τον υπουργό Παιδείας και από τον Πρύτανη του πανεπιστημίου, να μας απαντήσει αν στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο λέει ο κάθε καθηγητής την προσωπική του άποψη, αν μπορεί ένας καθηγητής να υπονομεύει την Ελλάδα εκ των έσω και αν ο ελληνικός λαός είναι υποχρεωμένος να πληρώνει τέτοιους καθηγητές για να υπονομεύουν την πατρίδα μας. Εγώ σαν απλός Έλληνας θεωρώ άλλο πράγμα υπονόμευση της πατρίδας και άλλο το να λες ελεύθερα την άποψή σου. Μπορείς να πας σε όποιο συνέδριο θέλεις. Κάνε οποιαδήποτε έρευνα ελεύθερα. Πήγαινε στα ιστορικά συνέδρια και εξέθεσε τις απόψεις σου ελεύθερα, διασταύρωσέ τες και μετά βγες και πες την άποψή σου στο αμφιθέατρο. Θεωρώ απαράδεκτο για εμάς τους απλούς κοινούς θνητούς να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και κάποιοι να τα αφελληνίζουν.

Αν παρόλα αυτά τα όσα μου μετέφερε ο μικρός είναι λάθος ή λάθος τα αντιλήφθηκε, ας γράψει κάτι ο κ. καθηγητής και ας το διαψεύσει.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: