Σελίδες

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ (a la ΙΡΑΚ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΗΠΑ-Βρετανία "ανακάλυψαν" χημικά και θέλουν επιθεωρητές στη Συρία
Συνεχίζεται η "φαρσοκωμωδία" με τη χρήση χημικών όπλων από το Συρία στοιχεία για τα οποία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι διαθέτει η Ουάσιγκτον, χωρίς όμως τα στοιχεία αυτά να αγγίζουν το 100%.
Αμέσως μετά τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τσακ Χάγγελ-και όλως τυχαίως-τη σκυτάλη της φαρσοκωμωδίας πήρε ως είθισται η «ανεξάρτητη» βρετανική διπλωματία.
Έτσι με ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε-ω του θαύματος-ότι έχει και αυτό (!) Στοιχεία για τη χρήση χημικών από το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσσαντ αλλά και αυτό όπως και οι ΗΠΑ δεν και απόλυτα σίγουροι.
Πιο συγκεκριμένα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι...
διαθέτει «Περιορισμένες αλλά πειστικές» αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία - ανάμεσά τους και το αέριο σαρίν από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.
«Είναι πολύ ανησυχητική εξέλιξη» (αλλοίμονο). "Η χρήση χημικών όπλων είναι έγκλημα πολέμου"πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Φόρειν Όφις προσθέτοντας ότι για τις εξελίξεις έχουν ενημερωθεί οι σύμμαχοί της Βρετανίας και ο ΟΗΕ την ώρα που, όπως είπε, «εργαζόμαστε σκληρά ( προσοχή μη το παρακάνετε μόνο)  για να συγκεντρώσουμε περισσότερες και καλύτερες πληροφορίες ».
Και φυσικά στο σημείο αυτό η Βρετανία ως οφείλει και ως «λαγός» ξεκινά τη γνωστή-από το Ιράκ-διαδικασία των επιθεωρητών του ΟΗΕ και η οποία θα καταλήξει σε στρατιωτική επέμβαση, αφού οι «εγκληματίες» Σύροι δεν θα συνεργαστούν με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ .
Όπως δεν είχε συνεργαστεί και ο Σαντάμ Χουσείν ...
«Ο Άσσαντ θα πρέπει να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα και να αποδείξει ότι το καθεστώς του δεν έχει διαπράξει αυτό το τρομακτικό έγκλημα, επιτρέποντας απεριόριστη πρόσβαση στους ελεγκτές του ΟΗΕ για να πραγματοποιήσουν έρευνες στο συριακό έδαφος» κατέληξε η εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Η αντίστροφη μέτρηση για την επέμβαση έχει ξεκινήσει ήδη. Και θα ήταν πράγματι μια εμπνευσμένη κωμωδία εάν δεν ήταν τόσο τραγικά αληθινή χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη πόσες χιλιάδες ζωές αθώων Σύρων πολιτών πρόκειται να χαθούν από τους δυτικούς στην προσπάθειά τους να τους «προστατέψουν» από τα χημικά του κακού Άσσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: