Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ετήσιο Μνημόσυνο Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στα Κρατητήρια και έκθεση χειρογράφων του 1821.

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Κρατουμένων ΕΟΚΑ, τελεί το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων και των εν ειρήνη τελειωθέντων αγωνιστών του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ και το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς, την Κυριακή 26η Μαϊου 2013 και καλεί όσους θέλουν και μπορούν να προσέλθουν.
Το μνημόσυνο θα τελεσθεί κατά τη θεία λειτουργία από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου των Κρατητηρίων.
Θ’ ακολουθήσει εκδήλωση στην αίθουσα Ελλάδας, διάρκειας μιας ώρας, με προβολή σύντομου ντοκιμαντέρ με σκηνές από το δράμα των Αγωνιστών, χαιρετισμούς από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιάννη Σπανό και τον Αρχιεπίσκοπο και ομιλία από τον Υπουργό Αμύνης κ. Φώτη Φωτίου, που θα αποκαλύψει και τμήμα του μουσείου με όπλα από τα χρόνια της ΕΟΚΑ.
Ο κόσμος θα μπορεί να περιηγηθεί διαρκή έκθεση μοναδικών γκραβούρων από την τουρκική εισβολή του 1570-71 και χειρογράφων και εικόνων από την Επανάσταση του 1821 και την ηρωϊκή συμμετοχή των Κυπρίων εθελοντών στην εθνεγερσία.
Η Χορωδία των Συνδέσμων Αγωνιστών θ’ αποδώσει τραγούδια του Αγώνα και θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο Πολιτικών Κρατουμένων στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: