Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Πάπας Φραγκίσκος προς καθολοκές μοναχές: «Να είστε μητέρες, όχι γεροντοκόρες»

«Να είστε μητέρες, όχι γεροντοκόρες» κάλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος τις καθολικές μοναχές που βρέθηκαν την Τετάρτη στην Αγία Έδρα. «Άνοιγμα» στα ζευγάρια που δεν έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου ήλθε επίσης από τον ποντίφικα, ο οποίος επιφύλαξε και ένα απρόσμενο «δώρο» σε ένα μικρό κορίτσι βάζοντας στο κεφάλι της το λευκό παπικό καπελάκι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας κάλεσε τις μοναχές να επιδεικνύουν όλη τη μητρική στοργή τους. «Τι θα ήταν η Εκκλησία χωρίς εσάς; Θα της έλειπε η μητρότητα, η στοργή, η τρυφερότητα. Ευχαριστούμε!» είπε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην συνέχεια στο θέμα των ανύπαντρων ζευγαριών, που κατά κανόνα αποκλείονται...

από την καθολική κοινότητα. Όμως, ο Πάπας τονίζει ότι οι καιροί πλέον έχουν αλλάξει.

«Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός ακουγόταν στις καθολικές οικογένειες, και στη δική μου: 'Όχι, δεν μπορούμε να πάμε στο σπίτι τους γιατί δεν είναι παντρεμένοι για την Εκκλησία, ή γιατί είναι σοσιαλιστές ή άθεοι. Ήταν σαν αποκλεισμός. Η πίστη προστατευόταν με τείχη. Τώρα ευτυχώς τα πράγματα άλλαξαν» είπε ο ποντίφικας.

Από τον ποντίφικα ήλθε ακόμη προειδοποίηση προς τους καριερίστες της Εκκλησίας. Όποιος χρησιμοποιεί την ιερατική αποστολή του ως εφαλτήριο για να στηρίξει την προσωπική του καριέρα μόνο κακό μπορεί να κάνει στο σύνολο του εκκλησιαστικού οικοδομήματος, δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας έκανε γνωστό ότι ο Αργεντινός ποντίφικας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εκτός Βατικανού και Ιταλίας, από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουλίου στην Βραζιλία, επ' ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας των Καθολικών Νέων.

Ο Πάπας έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να συναντηθεί με νέους που ζουν στις παραγκουπόλεις του Ρίο Ντε Ζανέριο, όπως και με βραζιλιάνους κρατούμενους.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: