Σελίδες

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

«Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους» λέει. Και το ΚΚΕ κατά του νομοσχεδίου για τον ρατσισμό!!!!

 Από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Μέχρι την Παρασκευή θα είναι έτοιμο και θα έχει κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που επιβάλλει ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που προκαλούν δημόσια ρατσιστικού χαρακτήρα βιαιοπραγίες. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Το εν λόγω νομοσχέδιο, πίσω από τον τίτλο και με πρόσχημα την ποινικοποίηση της δράσης φασιστικών οργανώσεων, ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς για δίωξη οποιουδήποτε αμφισβητεί και αντιπαρατίθεται στην ιμπεριαλιστική ερμηνεία ιστορικών γεγονότων που γίνεται επίσημη κρατική ιδεολογία του συστήματος, όποιου αμφισβητεί τον αντικομμουνισμό της ΕΕ, όποιου έχει ως ιδεολογία τον επιστημονικό κομμουνισμό, όποιου αγωνίζεται και παλεύει για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και την κυριαρχία τους, για ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Πίσω από την καταπολέμηση του ρατσισμού, κρύβεται η προσπάθεια για επιβολή με νόμο της ανάγνωσης της Ιστορίας σύμφωνα με την κυρίαρχη αστική τάξη και τις σημερινές πολιτικές της επιδιώξεις, όπως και της ποινικοποίησης της διαφορετικής άποψης που μπορεί να έχει κανείς για ιστορικά γεγονότα. Ουσιαστικά, ανοίγει η κερκόπορτα για να μπορεί η άρχουσα τάξη να επιβάλει ως μοναδική και «ιστορικά ορθή» την άποψη του ιμπεριαλισμού και να...
απαγορεύει διά ροπάλου κάθε άλλη άποψη.
Νομοθετούν δηλαδή την «ιστορικά ορθή» εκδοχή των γεγονότων που έγιναν στο παρελθόν, με κίνητρο την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων στο σήμερα, φέρνοντας την Ιστορία στα μέτρα τους, προκειμένου να υποτάξουν το λαό, ιδιαίτερα τη νεολαία, στην αστική ιδεολογία και πολιτική, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία. Αξιοποιώντας τις χρήσιμες για το σύστημα φασιστικές οργανώσεις, στοχεύουν στο χτύπημα της ίδιας της πάλης του λαού, με χτύπημα στις πρωτοπόρες δυνάμεις της.
Κατά πληροφορίες, το νομοσχέδιο προβλέπει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από 3 μήνες ως και 6 χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όποιον από πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή διά του Τύπου ή του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή άλλον τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες κατά ομάδας ή προσώπου που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την καταγωγή και το γενετήσιο προσανατολισμό. Μ' αυτό δείχνουν να θέλουν να βάλουν φραγμό στη δράση φασιστικών ομάδων.
Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Με τις ίδιες ποινές θα τιμωρούνται όσοι με τον ίδιο τρόπο αρνούνται ή εκμηδενίζουν τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, των εγκλημάτων πολέμου και των εγκλημάτων του ναζισμού και του φασισμού. Όλα αυτά όμως ανάλογα με το πώς τα καθορίζει η ιμπεριαλιστική πολιτική. Αν στις πράξεις αυτές υποπέσει αρχηγός κόμματος, τότε περικόπτεται αυτομάτως, πέραν των άλλων ποινών, και η κρατική χρηματοδότηση προς το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: