Σελίδες

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ποιος και γιατί είναι ο μεγάλος στόχος της ελληνικής διπλωματίας

Picture 0 for Ποιος και γιατί είναι ο μεγάλος στόχος της ελληνικής διπλωματίας
Τα τελευταία 24ωρα η ελληνική διπλωματία τα δίνει όλα για όλα, για μια επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον και μια συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Για την Αθήνα αποτελεί, πλέον, θέμα τιμής, ένα τέτοιο ταξίδι και κυρίως μια τέτοια συνάντηση, καθώς, η τουρκική διπλωματία κυριολεκτικά “οργώνει” στις ΗΠΑ.
Είναι ενδεικτικό ότι ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κέρρυ έχει επισκεφθεί δύο φορές την Τουρκία, από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και μετά για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας. Αντιθέτως, δεν έχει κάνει καμία επαφή με την χώρα μας.
Μέχρι πρότινος, αν ένας Αμερικανός αξιωματούχος “έβλεπε” έναν Τούρκο, όφειλε να δει αμέσως κι έναν Έλληνα και το αντίστροφο. Πλέον αυτή η ισορροπία έχει ανατραπεί πλήρως γεγονός το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη χώρα μας. Γι' αυτό και τώρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλισθεί μια συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ομπάμα, όταν ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί μέσα στον Ιούνιο τις ΗΠΑ, για να μιλήσει στην ετήσια συνάντηση ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανο-εβραΐκά λόμπις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: