Σελίδες

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η...πρώτη ζωή της καγκελαρίου. Tο «κομμουνιστικό παρελθόν» της Μέρκελ εξερευνά νέα βιογραφία της .

Tο «κομμουνιστικό παρελθόν» της Μέρκελ εξερευνά νέα βιογραφία τηςΝα πω ότι σας τα έλεγα; Γίνομαι έξαλλος όταν οι  παραχαράκτες της Ιστορίας, τα ορφανά του Στάλιν ΚουΚουέδες, Συριζαίοι, ΔΗΜΑΡίτες και λοιποί συνοδοιπόροι της κεντροαριστεράς αλλά και επιπόλαιοι  ηλίθιοι, κουφιοκέφαλοι  συνακολουθούντες της δεξιάς μου παρουσιάζουν την Μέρκελ σαν ΝΑΖΙ. Για   το σχόλιο που αφορά την Μέρκελ (δεξιά στα  gadgets) έχω δεχθεί πολλά υβριστικά σχόλια ενώ κάποιος κατεβάζει συνέχεια την φωτογραφία της και αν δεν βαριέμαι ανεβάζω άλλη. Το gadget το ανέβασα μαζί με την ανάρτηση «Οι κομμουνιστικές καταβολές της Άνγκελα Μέρκελ και ο Χίτλερ. Το παλιοκουμμούνι δεν έχει σαν πρότυπο την χιτλερική τακτική αλλά το αποτυχημένο σταλινικό εγχείρημα της ΚΟΜΕΚΟΝ» (ΕΔΩ)   την  25 Μαρτίου 2013 για την οποία δέχθηκα και δέχομαι ακόμη, που και που,  απειλές. Τα ορφανά του Στάλιν θίγονται! Θα τους περάσει... Η Ιστορία δεν λέει ψέματα, όσο και να την αναθεωρούν εκεί στο φρούριο του Περισσού.«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Βερολίνο: Ως ενταγμένη στο πολιτικό σύστημα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, παρουσιάζει την Άνγκελα Μέρκελ, νέο βιβλίο στο οποίο επισημαίνεται ότι ήταν υπεύθυνη στη νεολαία FDJ -πολιτισμού, όπως φροντίζει σταθερά να τονίσει η ίδια- αλλά και εργαζόταν στην Ακαδημία Επιστημών της ΛΔΓ -που ερμηνεύεται ως «απόδειξη» πως το καθεστώς την θεωρούσε προσκείμενη.
Φωνές από την αντιπολίτευση καλούν την καγκελάριο να μιλήσει πιο ανοικτά για το παρελθόν της, ενώ η ίδια τονίζει πως αυτά την συνοδεύουν εδώ και χρόνια και δεν έχει κρύψει τίποτε.

Το βιβλίο, που έγραψαν οι δημοσιογράφοι Ραλφ Ρόιτ και Γκούντερ Λάχμαν (της Welt και της Bild) ονομάζεται «Η πρώτη ζωή της Άνγκελα Μ.» και μιλά για τα χρόνια της στη

ΛΔΓ.

Σε αυτό επισημαίνεται ότι η νυν καγκελάριος ήταν υπεύθυνη στην νεολαία FDJ αλλά και είχε στενές σχέσεις με την Ακαδημία Επιστημών, στην οποία η σοβιετική επιρροή ήταν ισχυρότατη.

«Όποιος, όπως η Άνγκελα Μέρκελ, πήγαινε με προγράμματα ανταλλαγής στη Μόσχα και τη δεκαετία του '80 εργαζόταν στην Ακαδημία Επιστημών της ΛΔΓ, δεν ήταν και ο «νούμερο ένα» εχθρός του κράτους», ανέφερε σχετικά η Άντγε Χέρμεναου από το κόμμα των Πράσινων.

«Αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας άνω των 45 στα ανατολικά», είπε στο Focus, καλώντας την καγκελάριο, «να μην ντρέπεται να μιλήσει ανοικτά για τη ζωή της στη ΛΔΓ».

Ανάλογη ήταν και η «έκκληση» του Ραλφ Στέγκνερ από το SPD, ζητώντας από την καγκελάριο να εξηγήσει «τι πολιτικό ρόλο είχε στην ΛΔΓ».

Η καγκελαρία από την πλευρά της επισημαίνει πως τίποτε από όλα αυτά δεν είναι καινούριο, ούτε δείχνει πως η Μέρκελ είχε κάποιον ουσιαστικά ενεργό ρόλο στη ΛΔΓ.

Όσον αφορά τη FDJ, επανέλαβε πως δεν ήταν αμιγώς πολιτική νεολαία, ούτε πρέπει να ταυτίζεται με το SED, αλλά προσέφερε έδαφος για κοινωνική δραστηριότητα.

Η ίδια η Μέρκελ, αναφερόμενη στο θέμα σε ομιλία της το βράδυ της Κυριακής, εξήγησε ήρεμα πως δεν έχει κρύψει ούτε και έχει να κρύψει τίποτε.

«Όταν ανακύπτει πάντα ένα σημείο που φαινόταν διαφορετικό από τη σκοπιά της παλιάς Δυτικής Γερμανίας, πάντα κάποιος βρίσκεται και λέει, α, δεν μας έχει πει αυτό, δεν μας έχει πει το άλλο» είπε.

«Δεν ξέρω, κι άλλα πράγματα μπορεί να μην έχω πει που δεν με ρώτησε κανείς», επαναλαμβάνοντας πως δεν έχει αποκρύψει ποτέ τίποτε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: