Σελίδες

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αποδυναμώνουν Κύπρο και Ελλάδα

 της Νίνας Παπαδάμου

Δεν χρειάζεται να είσαι ούτε σοφός, ούτε επιστήμονας, ούτε πολιτικός. Χρειάζεται μόνο να είσαι Έλληνας, να αγαπάς την πατρίδα σου, και να πολεμάς για τα συμφέροντα της πατρίδας σου και όχι για τα ξένα συμφέροντα. Θα αναφερθώ μόνο επιγραμματικά στον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και τον Καποδίστρια. Ο Αριστοτέλης είπε: «...Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και, αφετέρου, για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…». Ο Πλάτων, 427-347 π.Χ., είπε: «Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν», «Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι» και «Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά, είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους». Και ο Ιωάννης Καποδίστριας, 1ος Κυβερνήτης της Ελλάδος, του οποίου όλοι ξέρουμε την τύχη, είπε: «Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού
τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν». 
Μήπως ξέρει κανείς τι έχουν συμφωνήσει με τις ξένες δυνάμεις οι κυβερνήτες μας ή τι τους έχουν επιβάλει οι ξένες δυνάμεις, για την πλήρη κυριαρχία τους σ' εμάς; Μην ακούτε τις ψευδοαναλύσεις από τους δήθεν διαβασμένους πολιτικούς στα κανάλια, διότι και αυτοί είναι τσιράκια της καταστροφής της πατρίδας μας. Όλοι σχεδόν οι πολιτικοί όλων των κομμάτων, με τους παχυλούς μισθούς και τα επιδόματα, μας πουλούν και μας αγοράζουν. Δεν έχουν νιώσει ακόμη την πείνα και τη δυστυχία που υπάρχει στον λαό. Δεν ξέρουν τι θα πει για μήνες να μη δουλεύεις και να έχεις να θρέψεις τρία τέσσερα παιδιά.
Δεν μπορούν να καταλάβουν τον πόνο και την αγανάκτηση του κόσμου. Ποιος ένοχος πλήρωσε για το Χρηματιστήριο; Ποιος πλήρωσε για τις ατασθαλίες στην κρατική μηχανή και τα πλουσιοπάροχα επιδόματα των αιτητών πολιτικού ασύλου; Ποιος πλήρωσε για την αγορά ηλεκτρισμού εκατομμυρίων από τα κατεχόμενα μετά τον μαύρο Ιούλιο στο Μαρί με 13 λεβέντες νεκρούς; Ποιος θα πληρώσει τη νέα λιμουζίνα του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Χριστόφια, που θέλει αυτοκίνητο πολυτελείας; Όλα ο κοσμάκης θα τα πληρώσει. Τι συμφωνίες έχουν κάνει και ποιο είναι το μερίδιο που θα λάβουν οι διαμεσολαβητές του αφανισμού του ελληνικού γένους εδώ και στην Ελλάδα, μόνον ο Θεός ξέρει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: