Σελίδες

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ο μυστηριώδης «User V» κι ο Βενιζέλος


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει λόγο να χάσει το χαμόγελο στα χείλη του, που έχει μείνει κολλημένο εκεί από την περασμένη Δευτέρα, όταν και τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών. Υπήρχε μια πιθανότητα αυτό να σβηστεί στην περίπτωση που η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ αποφάσιζε την επανεξέτασή του, ύστερα κι από τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει κι από τα οποία γεννιούνται σοβαρά ερωτηματικά για την αξιοπιστία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η «ανασύσταση» της τρικομματικής κυβέρνησης, με την καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για νέα κατάθεση Βενιζέλου από τους βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ (Βασίλης Οικονόμου), τον γλίτωσε, για μια ακόμα φορά, από τη δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με την εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ), που βρίσκεται στα χέρια της Επιτροπής από τις 12 Ιουνίου και δεν έχει συζητηθεί, έχουν προκύψει πολύ σοβαρά στοιχεία, τα οποία επιβάλλουν την άμεση διερεύνησή τους σε εξονυχιστική βάση. Ειδικότερα, προκύπτει ότι ο χρήστης ηλεκτρονικού υπολογιστή «User V», ο οποίος άνοιξε αποδεδειγμένα το επίμαχο στικάκι στις 8 Ιουλίου 2011, βραδινές ώρες, συνδέεται με το υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό γιατί ο χρήστης «User V» είχε αποθηκεύσει στις 7 Φεβρουαρίου 2013 και το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο, με την υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα. Αυτό σημαίνει, δηλαδή, πως ο συγκεκριμένος υπολογιστής, ο οποίος έχει κατασχεθεί από τους οικονομικούς

εισαγγελείς, βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών.Υπενθυμίζουμε ότι υπουργός στις 8 Ιουλίου 2011 ήταν ήδη ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από τις 17 Ιουνίου 2011.

Την επίμαχη περίοδο επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν ο Ιωάννης Διώτης, ο οποίος έχει καταθέσει ότι πιθανότατα παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο το επίμαχο USB στις 8-7-2011, απογευματινές ώρες, σε γραφείο στη Βουλή. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ανοίχτηκαν τρία αρχεία από το USB από τον χρήστη «User V». ...

Το πρώτο αρχείο «Β5090102721.xls» ανοίχτηκε στις 21:39:46 της 8ης Ιουλίου 2011, αντιστοιχεί στο όνομα «ΝΤΑΟΥΛΑ ΑΝΝΑ» και συνδέεται με τα προφίλ 4152ΑΜ και το πρόσωπο «ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ».
Το αρχείο με όνομα «Β5090108700.xls» ανοίχθηκε στις 21:39:50 της 8ης Ιουλίου 2011, αντιστοιχεί στο όνομα «ΤΑΜΠΑΟΓΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΒΥΡΩΝ, ΚΡΙΣΤ» κι ένδειξη «RETIRED», δηλαδή συνταξιούχος, και συνδεόμενο προφίλ ΑΓΚΕΣΑ 17, Ν ΑΜΠΟΓΚ και συνδεόμενα πρόσωπα «ΛΟΥΡΕΙΡΟ ΚΡΙΣΤΙΝΑ, ΤΑΜΠΑΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΙΝΓΚΡΙΝΤ, ΤΑΜΠΑΟΓΛΟΥ ΑΛΚΙΣΤΙΣ-ΙΖΑΜΠΕΛΑ, ΤΑΜΠΑΟΓΛΟΥ ΒΥΡΩΝ-ΚΡΙΣΤΕΝ».
Το τρίτο αρχείο «Β5090108781.xls» ανοίχθηκε στις 21:40:03 της 8ης Ιουλίου 2011, αντιστοιχεί στο όνομα «ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ», με ένδειξη αρχιτέκτονας και συνδεόμενο προφίλ «14700DD» και συνδεόμενο πρόσωπο «ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 8-7-2011 η καταγραφή της σύνδεση του χρήστη User V είναι και η πρώτη καταγραφή του συγκεκριμένου χρήστη. Αυτός ο χρήστης, δηλαδή, δεν έχει εμφανιστεί ούτε καθ’ όσο χρόνο βρίσκεται το συγκεκριμένο στικάκι ή το συγκεκριμένο σύνολο αρχείων στην κατοχή του κ. Παπακωνσταντίνου, ούτε καθ’ όσο χρόνο βρίσκεται στην κατοχή του κ. Διώτη. Ο κ. Βενιζέλος στην κατάθεσή του στην Επιτροπή είχε πιθανολογήσει την παράδοση σε αυτόν του συγκεκριμένου USB σε μεταγενέστερο χρόνο και ειδικότερα από τα τέλη Ιουλίου 2011 μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2011.
Επιπλέον, είχε ισχυριστεί πως δεν είχε ανοίξει ποτέ το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό αρχείο ούτε ο ίδιος ούτε συνεργάτης του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: